Menu

Međunarodno izdanje 2. GinIstre oduševilo sudionike i posjetitelje

ROVINJ - Međunarodno izdanje 2. GinIstra Festivala održano je u petak i subotu, 6. i 7. listopada, u Staroj tvornici duhana u Rovinju te je ovaj mladi festival oduševio brojne ljubitelje gina, kako sudionike, tako i posjetitelje. Osim 30-ak izlagača koji su pristigli iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije, 2. GinIstru je obišlo i više od 1500 posjetitelja koji su uživali u dobrim pićima i odličnoj atmosferi. Osim degustacija, prisutni su pomno pratili i zanimljiva predavanja, panel rasprave te radionice.

‘‘Želja je bila da na ovogodišnjoj GinIstri zaista naglasak bude na edukaciji unutar struke, ali i promicanju trenda ispijanja ovog pića. Kroz razgovore s izlagačima, ali i članovima stručne Komisije za ocjenjivanje, shvatili smo kako postoji potreba za kvalitetnom edukacijom pa će upravo to biti cilj GinIstre i u budućnosti“, poručio je organizator Igor Franković dodavši kako je, unatoč velikom naporu i trudu, GinIstra protekla iznad svih očekivanja.

Podsjetimo, titulu „Best gin in show 2023.“ odnio je Lucanus gin destilerije Old Hills vlasnika Matka Meštrovića iz Bjelovara, a uz zlatnu plaketu, pobjedniku je uručen i kotao koji je osigurala tvrtka DES4EU.

‘‘Iznenađen sam i uzbuđen zbog osvajanja ovog vrijednog priznanja, no to je jedna velika potvrda da se sav trud isplatio. Uz to, moram posebno pohvaliti organizaciju GinIstre jer je sve bilo iznimno - od komunikacije, preko programa pa do uređenja i odaziva. Bravo!‘‘, poručio je Meštrović. Dodajmo još kako je posebnu čar GinIstri dala i činjenica da se tijekom festivala u ginove miješao jedini hrvatski craft tonic, onaj proizvođača Count‘s drinks iz Kaštelira. Kada je riječ o zabavnom dijelu programa, publiku su tijekom ova dva dana zabavljali Jazz Duo Impressions, Dj Sochic, DJ Frenki, Blues Brajdersi, Gordan Gregurović te grupe Vatra i Urban&4.

‘‘Uspješnim drugim izdanjem GinIstre dokazali smo da postoji veliki interes za održavanjem ove manifestacije, kako od strane proizvođača i struke, tako i publike, pa možemo samo reći da ćemo, čim se malo slegnu dojmovi, odmah krenuti s planovima za iduću - 3. GinIstru!‘‘, zaključio je organizator Igor Franković.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam