Menu

Veron Načinović za MS: Svaka čast rukometašima Zagreba, ali očekujem pobjedu Montpelliera

ZAGREB - Veron Načinović, rukometni reprezentativac i igrač francuskog Montpelliera s Hrvatskom je izborio nastup na Olimpijskim igrama, a sa svojim će klubom u srijedu igrati protiv Zagreba u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Sjajnim utakmicama u Hannoveru hrvatski su rukometaši uspjeli izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ovoga ljeta. Protagonist pobjeda u Hannoveru bio je i Veron Načinović, pivot francuskog Montpelliera u koji je stigao iz Celja.

"Osjećaj je lijep, iako to je tek početak, a do Olimpijskih igara ima još puno. No lijepo je kvalificirati se s Hrvatskom na Olimpijske igre i biti barem mali dio toga za početak, a nadamo se i više", rekao je Veron Načinović.

"Nadam se da će naši svi igrači biti zdravi do tada, ali u kojem god sastavu dođemo ciljamo na najviše i ne vidim zašto bi ove Olimpijske igre bile drugačije. To je svake četiri godine, ali to i je nekako najmanji turnir i najlakše je doći do medalje", dodao je Veron Načinović u razgovoru za Media servis.Opisao je i kako je raditi s novim hrvatskim izbornikom Dagurom Sigurdssonom.

"S novim izbornikom nisam još bio puno tako da je rano reći. Ali dobro, u ove prve tri utakmice i nekoliko treninga moji prvi dojmovi su odlični. Zadovoljan sam kako radi analizu protivnika i kako radi treninge".

Kaže nam Načinović da uživa u Montpellieru. ispali su iz državnog Kupa, u prvenstvu se bore za drugu poziciju, a ono najvažnije je Liga prvaka. U njoj su dogurali do osmine finala, a s druge strane terena čekat će hrvatski predstavnik Zagreb.

"To nekako ima poseban značaj za mene. Draže mi je igrati protiv igrača s kojima sam prijatelj. To ima posebnu čar. Svo to prijateljstvo ćemo morati zaboraviti na tih 120 minuta, ako ne i na duže, ali naravno da očekujem pobjedu Montpelliera", rekao je pivot francuske momčadi.

Nije očekivao Zagreb ovako daleko u Ligi prvaka.

"Da me netko na početku sezone pitao hoće li se Zagreb kvalificirati u osminu finala Lige prvaka mislio bih da ne bi. Iznenadili su me, iako kroz cijelu su sezonu pokazali da sa svima mogu igrati i pobijedili su u puno utakmica, a ne znam jesu li u ijednoj, osim protiv Pelistera bili favoriti. I svaka im čast na tome", priznao je Načinović.

Jedva čeka nadmudrivanje sa Zagrebom, prvo ove srijede z zagrebačkoj Areni, a potom za tjedan dana i u Francuskoj. Vjeruje da će odlučiti nijanse.

"Volio bih proći dalje. Bi li bio neuspjeh ili ne bi, ne znam. Liga prvaka je natjecanje gdje su najbolji klubovi iz Europe i svatko svakoga može pobijediti. Tako da, ne bih baš rekao da bi bio neuspjeh".

Zanimljivo je da je i Veronov otac Alvaro igrao na poziciji pivota, a s Hrvatskom je bio srebrni na Svjetskom prvenstvu 1995. godine, te zlatni na Olimpijskim igrama godinu dana nakon toga. Otac je Veronu velika podrška u životu.

"Analiziramo sve moje utakmice. Pogledamo snimku i komentiramo. On je jedan od ljudi s kojima najviše komentiram svoju igru", zaključio je Veron Načinović.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam