Menu

Šprem nakon pobjede nad Austrijom za MS: Najvažnije da smo dobili

ZAGREB - Hrvatski rukometaši pobjedom su otvorili kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Pobjedom nad Austrijom 35-29 izabranici Dagura Sigurdssona blizu su vize za Pariz. Sutra je na rasporedu domaćin Njemačka, a u nedjelju Alžir. Gost Intervjua Media servisa bio je legendarni bivši rukometaš, zlato sa Svjetskog prvenstva i olimpijski pobjednik iz Atene, Goran Šprem. Na početku je analizirao utakmicu s Austrijom protiv koje nismo krenuli dobro.

"U drugom poluvremenu počeli smo igrati onako kako bi uvijek željeli. Najvažnije je da smo dobili utakmicu koja je i prije označena kao ključ odlaska na Igre. Dobili smo sa šest razlike, sutra moramo pobijedi Njemačku i plasirati se na OI", rekao je uvodno Šprem.

Ponovno se pokazalo da bez dobrog dana naših vratara teško se mogu očekivati velike stvari.

"Mandić i Kuzmanović dva su mlada vratara koji su prijatelji i budućnost su svjetskog rukometa. Takav par hrvatskih golmana nema nijedna druga reprezentacija i bit će velika snaga Hrvatske", objasnio je Šprem.

Nadamo se da će Hrvatska biti na Igrama ovo ljeto, a što to znači za igrače, odnosno što je to značilo 2004. godine tada mladom Špremu kad je čuo da je na popisu reprezentativaca koji će putovati u Atenu.

"Onog trenutka kad je izbornik Lino Červar pročitao da sam ja na popisu igrača za OI svi moji sportski snovi su se tada ostvarili. To je san svakog sportaša, a sanjati da ćeš biti olimpijski pobjednik je nešto nestvarno i ne možeš ni pomisliti da će se dogoditi. To je vrhunac sportske karijere i nešto svaki sportaš sanja", smatra Goran Šprem.

133 dana je do svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu. Goran Šprem nedavno se vratio iz glavnog grada Francuske i o narednim igrama kaže:

"Pariz je sportski grad s brdo sportskih objekata, poznatih turnira i događanja koje uz sport imaju. Siguran sam da će Igre biti fenomenalne", rekao je na kraju Goran Šprem.

nazad na vrh