Menu

Čupić za MS: Bila bi velika pljuska za naš rukomet da ne odemo na OI

ZAGREB - Nakon mukotrpnih priprema rukometaši Zagreba spremni su za novu sezonu. Otvorit će ju utakmicom domaćeg prvenstva u petak protiv Moslavine na domaćem terenu no onda već idući tjedan stiže Kiel u spektakularnom otvaranju Lige prvaka u Areni.

Intervju Media servisa započeli smo s kapetanom Zagreba Jakovom Gojunom koji jedva čeka start sezone.

"Njima je možda bitnije prvenstvo Njemačke nego Liga prvaka, ali to je takva momčad koja želi uzeti i jedno i drugo. Imaju takav kadar i budžet i sve je upereno u to. A mi? Čeka nas jedna zanimnljiva utakmica i vjerujem da ćemo ući kvalitetno i čvrsto. Volio bih da dođe puno navijača i da nam daju podršku. Dat ćemo sve od sebe da uzmemo koji bod i da to bude jedna lijepa priča", rekao je u startu Jakov Gojun.

Meč između Zagreba i Kiela za kojeg između ostalih igra i kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak igra se 14.rujna u 18:45.

"Možda je Zagrebu i zagrebačkoj publici nedostajalo velikih klubova i igrača pa se nadam kako igramo u "grupi smrti" i kako dolaze velike zvijezde da će i to biti jedan veliki motiv navijačima da nas u velikom broju dođu gledati, jer bez njih i s njima nije isto", dodao je Ivan Čupić.

Osim Kiela u skupini sa Zagrebom igrat će Kielce, PSG, Eurofarm Pelister, Kolstad, Aalborg i Szeged. No prvo okršaj s Duvnjakom. Njega je, priznaje nam i Jakov Gojun već nagovarao da se vrati u Zagreb.

"Ja bih volio da Domagoj dođe ovdje i da završi karijeru u klubu u kojem sam i ja počeo i koji nam je bio odskočna daska za inozemstvo. S njim sam otvoreno o tome i razgovarao, ali to je pitanje za njega, teško mi je govoriti išta u njegovo ime. Dočekat ćemo ga srdačno i neka mi njega pobijedimo u četvrtak pa neka razmišlja o povratku u Zagreb. Dat ćemo mu šta god treba ma i kapetansku traku", rekao je Gojun.

Ulaz u zagrebačku Arenu bit će besplatan i to je prava prigoda za sve ljubitelje rukometa da podrže Zagrebaše i uživaju u vrhunskim potezima rukometnih majstora. Lani je Zagreb bio blizu prolaska skupine no nedostajao im je samo jedan bod, a pokazalo se da je odlučila samo jedna lopta. Osim u Ligi prvaka gdje će Zagreb pokušati ugrabiti barem osminu finala glavni se cilj zna - osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj. Kao i posljednjih godina tu bi glavni konkurent trebao biti našički Nexe.

"Jedna ekipa koju mi respektiramo, ali i oni znaju tko je Zagreb. Mi igramo Ligu prvaka, a oni igraju Europu. Liga prvaka je dva levela više i teža je. Do njih ima dosta vremena do travnja. Mi smo jedna momčad koja može biti jako opasna i u Ligi prvaka, a i za Nexe. Oni neka malo razmišljaju o nama. Znaju što ih čeka u travnju", rekao je Gojun.

I on i Ivan Čupić puno su dali rukometnoj reprezentaciji Hrvatske. Igrači su to koji su zadužili hrvatski rukomet, osvojene su brojne medalje. Posljednjih godina nažalost hrvatski rukomet nekako stagnira. Ne osvajaju se medalje, preskočile su se i Olimpijske igre. Dečki se slažu da je malo ponestalo kvalitete, ali vjeruju da uz nove mlade snage i novog izbornika Gorana Perkovca stiže vrijeme buđenja.

"Mislim da smo u nekoj situaciji u kojoj nismo bili na posljednjim Olimpijskim igrama. Nove Olmpijske igre su iduće ljeto. Bilo bi alarmantno za naš rukomet da ne odemo na dvije Olimpijske igre zaredom. Bila bi to velika pljuska. Svi mi koji radimo i živimo od rukometa i od reprezentacije i koji smo puno toga dali i dobili od rukometa trebali bi se skupiti i raditi u interesu hrvatskog rukometa. Pa da to ode naprijed i da Hrvatska vidi Pariz 2024. godine", dodao je Čupić.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam