Menu

Ivica Tucak za Media servis: Ako neće biti cjepiva ne znam kako će se održati Ol

ZAGREB - U Intervjuu tjedna Media servisa gostovao je izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak. Osvrnuo se izbornik na doba izolacije u Hrvatskoj i kako je samo to doživio. Govorio je o preranoj smrti legendarnog mađarskog igrača i izbornika Tibora Benedeka. Naravno, reprezentacija i vraćanje igrača u bazen bila je tema ali i velika pobjeda nad Crnom Gorom u Dubrovniku prošlog tjedna te o Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine.
Za početak neizbježna tema bila je povratak novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

"Neugodno sam iznenađen, mislio sam da je to iza nas. Što i kako dalje pitanje je, ali vjerujem da neće biti potpune blokade, to je nedopustivo u smislu funkcioniranja normalnog života. Ajmo se pomolit Bogu da to nekako prođe i da se život normalizira, no da ćemo morati pripaziti itekako je jasno", rekao je Tucak.

Svijet se zatvorio u svoje domove i putem medija pratio vijesti oko pandemije koronavirusa. Izbornik Tucak objasnio je kako je podnosio izolaciju.

"Nisam navikao na taj zatvoreni život, s obzirom na funkciju koju obnašam i moj način života. Teško mi je pala ta situacija, nije mi bilo lako, nije nikome", rekao je Tucak.

Svakom vrhunskom sportašu izolacija teško pada, a psihološki gledano, svaki drugačije doživljava stresne situacije.

"To je tema koja zahtjeva dobru psihološku analizu. Nekim sportašima je čak dobro došlo, u smislu odmora i resetiranja", smatra Tucak.

Korona je odgodila Olimpijske igre za 2021. godinu, a izbornik Tucak skeptičan je oko održavanja največeg sportskog događaja u Tokiju.

"U ovom trenutku ne vidim način da se Olimpijske igre održe ukoliko se ne nađe cjepivo. Ne vidim način kako u olimpijskom selu bude 25 tisuća sportaša, a da funkcionira normalno", poručio je Tucak.

Prerana smrt Tibora Benedeka, legendarnog mađarskog vaterepolista, kasnije izbornika - teško je pala Ivici Tucku.

"Ježim se sad dok pričam zbog slika koje dolaze iz Budmipešte, stali su cijeli grad i Mađarska, odaju počast jednom takvom sportašu. Dva dana od te tragične i nesretne smrti još sam pod dojmom, upitaš se što je čovjek i koliko je vrijedno sve ovo o čemu razgovaramo", rekao je potreseni Tucak.

Život ide dalje, igrači su bazenima, a Barakude su već odigrale jednu prijateljsko-pripremnu takmicu u Dubrovniku gdje su pomeli Crnu Goru, kao da su željeli osvetiti se za poraz iz siječnja u borbi za broncu.

"Bilo je bitno pobijediti utakmicu i staviti stvari na svoje mjesto. Iznenadili su me ugodno, odigrali smo fantastičnu utakmicu, uvjeren sam da smo kvalitetnija reprezentacija i drago mi je da su dečki to pokazali. Hrvatska se vratila na pravi način", rekao je Tucak. Hrvatska još mora izvaditi vizu za Tokijo, a kad dođeš tamo onda je cilj popeti se na Olimp.

"Naravno, bez takvog cilja ne treba se ni baviti sportom. Olimpijske igre su nešto najvrijednije, imao sam privilegiju igrati finale, nažalost uzeli smo ‘samo‘ srebro. Učinit ćemo sve, ja prvi kao izbornik, da čim prije i to zlato dođe oko vrata", najavio je Tucak.

Maro Joković, Xavi Garcia i kapetan Andro Bušlje željeli su ove godine završiti reprezentativnu karijeru u Tokiju. Kakva je situacija s našim senatorima u reprezentaciji, Tucak kaže:

"Izuzetno sam sretan zbog njih trojice, pravi su sportaši i žive to. Hvala Bogu s njima ćemo završiti olimpijski ciklus", poručio je Tucak.

U kolovozu se očekuje vrlo jaki turnir u Šibeniku uz sudjelovanje Italije, Crne Gore i Španjolske, a nakon toga, u rujnu u Zagrebu slijedi oproštaj Ratka Rudića, jednog od največeg trenera u povijesti sporta, a sigurno najboljeg vaterpolskog trenera u svijetu. Utakmicu će igrati Hrvatska - Svijet.

"Treba Ratku napraviti pravu feštu, nadam se da će dobiti tu utakmicu i otići kao pobjednik. On zauvijek ostaje u svjetskom vaterpolu i njegovo mišljenje uvijek treba uvažiti, neće više biti na klupi, ali bit će uz vaterpolo", zaključio je Ivica Tucak na kraju ovog intervjua.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam