Menu

Diljem Hrvatske u utorak se obilježava ‘Dan zajedništva, ponosa i sreće‘

ZAGREB - 16. srpnja prošle godine cijela Hrvatska bila je ujedinjena u jednom - osjećaju ponosa i sreće zbog uspjeha hrvatskih reprezentativaca na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Samo u Zagrebu, srebrne Vatrene dočekalo je više od pola milijuna ljudi, a slavilo se diljem Hrvatske. Tog spektakularnog dana prisjetit ćemo se ove godine i to na inicijativu izbornika Zlatka Dalića.
Slavlje zbog velikog nogometnog uspjeha počelo je od samog trenutka ulaska nogometaša u zračni prostor RH.

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo zahvaljuje na časti da prvo dočeka pobjednike na povratku u domovinu. Zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati..."Svi građani Hrvatske, kao i turisti, pozivaju se da 16. srpnja ove godine u večernjem terminu, od 20 do 23 sata obuku kockaste dresove, kape, zastave i iziđu na gradske trgove i rive. Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica za MS.

"Do sada su se u proslavu obilježavanja Dana zajedništva, ponosa i sreće uključili Ilok, Rijeka, Bjelovar, Sinj, Zadar, Kostrena, Općina Nijemci, Vukovar, Varaždin, Đakovo, Ogulin, Vrbovec, Grubišno polje, Donji Miholjac, Ljubuški, Vinkovci, Karlobag i mnogi drugi."U tim gradovima bit će organiziran prigodan program pa će tako, primjerice, u Zadru Pozdrav suncu biti obojan u kockice, u Iloku će krenuti kolona ukrašenih autmobila, a Rijeka organizira predstavu ‘Ćiro‘. Detalji se mogu naći na Facebook stranicama ‘Svi zajedno hrvatsko naj‘ i ‘Organizatori bez granica‘. Građane pozivaju izbornik Zlatko Dalić te reprezentativci Ivan Rakitić i Lovre Kalinić.

"Malo je trenutaka kada sreća obuzme cijelu naciju, a to se upravo dogodilo prošle godine, zbog Svjetskog nogometnog prvenstva. Stoga vas pozivamo da se prisjetimo 16. srpnja i onog nezaboravnog dočeka koji ste nam priredili."

"Svi zajedno, 16. srpnja, obucimo kockice, izađimo na ulice i proslavimo Dan zajedništva, ponosa i sreće. Uz našu repku, Hrvatska je puna života. Pokažimo to."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam