Menu

Stričak za MS: Čačić prijeti sjekirama, prilagodit ćemo se tim sjekirama

VARAŽDIN - Drugi krug lokalnih izbora u Varaždinskoj županiji bit će neizvjestan. Svega 3,6% razlike bilo je u prvom krugu između aktualnog župana Radimira Čačića kojeg podržavaju Reformisti i umirovljenici te kandidata HDZ-a, HSLS-a i HSU-a Anđelka Stričaka.

Razgovarali smo s Anđelkom Stričakom koji je za Media servis prokomentirao rezultate prvog kruga lokalnih izbora u kojem mu je glas dalo 27,05% građana. "Zadovoljan sam, ovo je dobar rezultat", rekao je Stričak.

"Kada pogledamo osvojene mandate u Županijskoj skupštini Varaždinske županije također vode HDZ i naši koalicijski partneri HSLS i HSU s osvojenih 12 mandata, Reformisti s 9, SDP sa 7, NL Ivana Čekoha s 5 te HNS sa 4. Tako mogu reći da je ukupni pobjednik prvog kruga izvora u Varaždinskoj županiji HDZ s partnerima. Također, veseli nas sučeljavanje u drugom krugu s aktualnim županom Čačićem."

Očekivanja od drugog kruga su očito velika jer je više kandidata HDZ-a prošlo dalje.

"U drugom krugu izbori se održavaju u 10 sredina, a naši kandidati ulaze u drugi krug u gradovima Ivancu, Lepoglavi, Varaždniskim toplicama te u četiri općine, a to su Jalžabet, Vidovec, Vinica i Donja Voća."

Stričak kaže da je plan nastaviti s pozitivnom kampanjom.

"Niti jedan naš kandidat se nije bavio blaćenjem suparnika. Bavili smo se promocijom naših kandidata i programa i svi su nam na tome čestitali. Međutim, s obzirom na to da se aktualni župan prijeti sjekirama, mi ćemo prilagoditi kampanju tim sjekirama."

Istaknuo je da Čačić posljednjih dana kampanje govori 'tko mene kamenom, ja njega sjekirom'.

"Njegova izjava da naslutiti u kojem smjeru planira dalje voditi kampanju. Naravno da ćemo se tome prilagoditi i odgovoriti."

Pitali smo Stričaka je li prijetnja upućena predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću s obzirom na to da su njih dvojica koalicijski partneri na nacionalnoj razini.

"Ne. Čačić je poznat po takvim kampanjama kada mu zagusti. Prisjetimo se samo kampanje od prije osam godina kada je Varaždin polijepio crnim plakatima 'ne HDZ-u'. Nas to nije previše iznenadilo, ali očito planira voditi prljavu, žešću kampanju i mi ćemo na to odgovoriti."

"Kandidatkinja za moju zamjenicu je Silvija Zagorec i ako postanem župan, ona će biti druga žena u izvršnoj vlasti u Varaždinskoj županiji otkako postaji sustav općina, županija i gradova", istaknuo je Stričak. Poslao je i poruku biračima:

"Smatramo da upravo zahvaljujući HDZ-u koji je od lokalne razine, preko županijske do državne uspostavio vertikalu. Na području Varaždinske županije se slilo preko dvije milijarde kuna investicija. Cijeli dosadašnji prošli mandat je bio pozitivan, pun investicija, sve što je građanima bitno i što ih veseli. Tim smjerom nastavljamo dalje. I dalje smo spremni surađivati i razgovarati sa svima koji smatraju da mogu i žele pomoći na tom našem putu i ti izazovi nas vesele."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam