Menu

Politički okršaj na sučeljavanju Media servisa: Kandidati se složili oko jednog, svi su oni najbolji izbor za Zagreb

ZAGREB - Svih deset kandidata za gradonačelničku fotelju Zagreba objeručke je prihvatilo alat zvan replika na sučeljavanju Media servisa. Okršaj u zagrebačkoj Esplanadi pokazao je kako izgleda kada se na jednom mjestu okupi toliko političkih oponenata.

"Replika" "Lako ti je replicirat tamo kad čuješ." "Ja mislim da vama ne treba, da vi imate standardne replike, tako svejedno ono što kažeš."

Kako to obično biva i u životu, pa tako i u politici, najviše neslaganja među kandidatima izazvale su financije. Filipović cijelu kampanju ponavlja da će uvesti transparentnost u gradski proračun, pa je to ponovio i na sučeljavanju. Stigle su ekspresne replike Tomaševića i Klisovića.

"Gospodin Filipović nije odgovorio, ali mogu ja umjesto njega, budući da sam bio s njim u Skupštini četiri godine. Nikada to nije predlagao, nego je izglasavao svaki proračun koji je Bandić, kao pokojni gradonačelnik predlagao", poručio je Tomašević.

 

"Ovo meni zvuči kao jedna velika predizborna floskula, koja nema podlogu u realnosti i hrvatskom zakonodavstvu", dodao je Klisović.

"Oporba, cijela lista gospodina Tomaševića su sve profesionalni aktivisti i vrhunski su u onome što rade i svi će biti uključeni u javne natječaje, a ne mogu vjerovati da kolega Klisović ne podupire ideju da se objave imovinske kartice svih pročelnika", odgovorio im je Filipović.

Tomašević je poručio da bi bilo neodgovorno obećati smanjenje prireza s obzirom na trenutno stanje gradske blagajne, no s Pavičić Vukičević nije se mogao složiti oko iznosa duga Grada Zagreba.

"Sve slušam i ne vjerujem što čujem. Koliko god puta smo iznijeli brojke vječito se manipulira. Dug Grada Zagreba iznosi 530 milijuna kuna i najvećim dijelom je generiran zbog svega onoga što smo učinili u obnovi protekle godine", komentirala je Pavičić Vukičević.

"Gospođo Pavičić Vukičević. Institut za javne financije. Na web stranicama Grada Zagreba se nalazi vodič za proračun za 2021. godinu. Tamo lijepo piše. S krajem 2020. godine direktan dug, procjena je oko milijardu i 600 milijuna kuna, a indirektan oko 2,7 milijarde kuna", odgovorio je Tomašević.

Tokić je rekao da će mu to što je poduzetnik pomoći kod upravljanja gradom. Odmah se sa savjetima javio Škoro, Tokić se branio, a podržao ga je i Filipović.

''Moram reći gospodine Tokiću da ima još nas poduzetnika i moram vas upozoriti kao nekoga tko je s nama odnedavno - nemojte se hvaliti da ste poduzetnik. To u ovom okruženju nije pozitivno'', poručio je Škoro.

''To je zapravo moj razlog zašto sam se uključio u utrku za gradonačelnika. Ne gledam to kao uključivanje u politiku niti me politika zanima. Nije dobro da se o poduzetnicima priča na takav način, gospodin Škoro je pjevač i ulagač. Ne vjerujem da je on poduzetnik ovakvog kalibra kao što sam ja'', izjavio je Tokić.

''Kad imate kućice na Adventu, a svi znamo kako se te kućice dobivaju, kada pjevate za Grad Zagreb i to naplaćujete - to nije poduzetništvo'', nadovezao se Filipović.

Nisu se kandidati složili ni oko obnove grada Zagreba. Škoro je poručio da ne može predvidjeti rok završetka obnove, jer to najviše ovisi o državi i zakonima, koji su loši. Svoje prijedloge imali su Troskot i Škare-Ožbolt.

"Prema našem modelu obnove Zagreba, po modelu Beča, moguće je utvrditi određeni hodogram, gdje bismo pojedinačne valorizacije objekata, utvrđivali koje je kulturno zaštićeno dobro na cijelom Donjem gradu mogli sprovesti kroz godinu dana", rekao je Troskot.

 ''Mislim da bi, uz sve ovo što je gospodin Škoro rekao, trebalo napraviti jednu ključnu stvar, a to je napravim Zavod za obnovu grada od potresa, gdje bi se na jednom mjestu sve službe koncentrirale i onda daleko efikasne rješavale problem obnove koja je potpuno zakazala u Gradu Zagrebu'', tvrdi Škare Ožbolt.

Kako bi komentirali sporu obnovu Zagreba replike su iskoristili i Mrak Taritaš i Nađi.

"Referirala bih se na temu obnove. Između dva kruga izbora, bit će 14 mjeseci od potresa koji bio u Gradu Zagrebu. Vi ste gospodine Tomašević glasali za Zakon i pokazalo se da je Zakon neprovodiv'', rekla je Mrak Taritaš.

​''Ja bih se složio s ovim. Gospodin Tomašević je direktno suodgovoran što se donio ovako loš Zakon o obnovi koji se sada ne provodi'', rekao je Nađi.

Oko jednog su se ipak složili, svi su oni najbolji izbor za Zagreb.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam