Menu

Škoro za MS: Imam dovoljno godina, iskustva i kompetencija da budem gradonačelnik

ZAGREB - Užarenu fotelju na čelu Zagreba koju je 20 godina grijao pokojni Milan Bandić želi preuzeti i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro želi. U razgovoru za Media servis je otkrio zašto želi postati zagrebački gradonačelnik, zašto bi građani baš njega trebali izabrati i što ako osvoji mandat.
Htio je biti predsjednik, nije postao. Htio je biti premijer, nije postao. Sada želi postati zagrebački gradonačelnik, ali Miroslav Škoro ne voli da se to tako ističe.

''Ne gledam to da način kao što ste vi prezentirati i mislim da je to pomalo zločesto iz jednostavnog razloga jer kad god nešto odlučim u životu ja to i napravim. Ispada kao da sam malo dijete pa trčim iz jedne pozicije u drugu gdje bih htio nešto biti''. A onda je i objasnio zašto se kandidirao za zagrebačkog gradonačelnika.

''Zato što smatram da imam dovoljno godina, iskustva i dovoljno kompetencije i da sam dovoljno u životu pokazao svojim radom da mogu obnašati takvu funkciju., da mogu organizirati ono što je bitno u Gradu Zagrebu, a to je model upravljanja. Model koji mora biti bitno drugačiji od ovog modela kakvog imamo danas''. ''Imam obrazovanje, iskustvo u privatnom poduzetništvu i čovjek sam koji se ne boji uspješnih ljudi'', nastavio je Škoro i otkrio koji će mu biti prvi koraci ako postane gradonačelnik.

"Mi možemo definitivno garantirati da ćemo u sljedeće četiri godine, kad je u pitanju gospodarenje otpadom, zatvoriti Jakuševac i stvoriti jednu profitabilnu situaciju u koji će Grad Zagreb čak prihodovati. No u dogovoru građanima. Hoćemo li razgovarati o sustavu vrtića i jaslica - ja smatram da svi trebaju imati besplatno i to od devetog mjeseca možemo napraviti''. Kada je obnova Zagreba od potresa u pitanju, poručio je:

''Imamo problem činjenice da je narušena statika zgrada koji su izrađene kad su izgrađene. Imamo problem u činjenici da su nerješeni pravni odnosi, imamo problem da loš Zakon o obnovi govori da će država dati 60 posto, Grada 20 posto, a da će privatni investitori i vlasnici dati svojih 20 posto. Moje je mišljenje da treba formirati uistinu timove i krenuti redom. Smatram da će nova vlast u Gradu Zagrebu, a nadam se da ćemo je mi formirati, biti u stanju stvorit uvjete koji će značiti konkretnu obnovu i početak radova''. Na pitanje ima li i on informacije, kao njegov protukandidat Tomislav Tomašević, da pojedinci u Holdingu mijenjaju ugovore oko otpremnina i da se na taj način spremaju za smjenu vlasti, odgovorio je:

''Mislim da je jedan dio kandidata u stvari svoju cijelu političku karijeru i agendu, kad je u pitanju izbor gradonačelnika, bazirao na borbi protiv pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i svega što je on u njihovim glavama i u javnosti predstavljao. Ja to nisam gledao tako, niti to gledam tako. Nemam dovoljno podataka i bio bih vrlo neodgovoran kada bih tako nešto tvrdio''. Ako doista i pobijedi na izborima, najvjerojatnije će morati tražiti koalicijske partnere u Gradskoj skupštini. Škoro ističe da Domovinski pokret nikada nije nekome išao niz dlaku, ali da u politici mora postojati kompromis.

​''To sve skupa ovisi o tome koliko će tko osvojiti glasova. U onom trenutku kada saznamo rezultate, sjest ćemo i razgovarat ćemo. Međutim, definitivno ne želimo biti u bilo kojoj političkoj suradnji s bilo kim tko će na bilo koji način osporiti tržišno vlasništvo, tržišnu ekonomiju, privatno vlasništvo, koji se žele referirati na neke stvari koje su u ideološkom smislu za nas neprihvatljive''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam