Menu

BDP u drugom tromjesečju veći za 2,7 posto

ZAGREB - BDP u drugom tromjesečju 2023. realno je veći za 2,7 posto u odnosu na isto tromjesečje 2022., objavili su iz Državnog zavoda za statistiku. ​Rast BDP-a u drugom tromjesečju 2023. u odnosu na isto tromjesečje prethodne godine u najvećoj je mjeri uzrokovan povećanjem potrošnje kućanstava.
''Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno razdoblje pokazuje pozitivnu stopu promjene od 1,1 posto, a u odnosu na isto tromjesečje 2022. realno je veći za 2,5%. Prva procjena pokazuje da je tromjesečna bruto dodana vrijednost (BDV) u drugom tromjesečju 2023. realno veća za 2,1 posto u odnosu na isto tromjesečje 2022. Na rast BDV-a u najvećoj je mjeri utjecao znatan rast realne dodane vrijednosti u financijskim djelatnostima, djelatnostima osiguranja, stručnim, znanstvenim, tehničkim, administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima'', priopćili su iz DZS-a.

 

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam