Menu

GIVE program mladim ljudima daje priliku da na tržište rada dođu s konkretnim znanjima

ZAGREB - Vodeća sanitarna tvrtka GROHE uspješno je, u sklopu GIVE programa (engl. GROHE Installer Vocational Training and Education), opremila Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, ujedno i treću školu u Hrvatskoj. Riječ je o međunarodno akreditiranom programu stručnog osposobljavanja i edukacije u području vodovodnih instalacija kroz koji GROHE srednjim strukovnim školama u Hrvatskoj osigurava kvalitetan materijal za obuku, modernu opremu te pismeni ispit.
„Veliko nam je zadovoljstvo što, kao tržišni lider, imamo priliku osigurati učenicima kvalitetne temelje za stjecanje stručnog i praktičnog znanja za budućnost, koje prati današnje trendove i standarde u sanitarnoj industriji. Ovo je treća srednja strukovna škola u Hrvatskoj koju smo uspješno opremili, no tek početak naših velikih planova kada je u pitanju ulaganje u strukovno obrazovanje. U tom kontekstu, cilj nam je svim budućim vodoinstalaterima diljem Hrvatske omogućiti pristup GIVE programu koji je zasigurno adekvatna priprema za izlazak na tržište rada. Upravo iz razloga što o spomenutom zanimanju govorimo kao deficitarnom, vjerujem kako će svi koji prođu naš program u najkraćem mogućem roku pronaći posao, kako samostalno, tako i uz našu pomoć. Zato mi je drago što kroz projekt, zajedno s partnerskim institucijama, gradimo održiviju budućnost, čiji su integralni dio kvalificirani i pouzdani profesionalci“, istaknula je Martina Džoja Barišić, generalna direktorica GROHE za tržišta Hrvatske i Slovenije.

„GIVE program će osposobiti učenike za instalaciju i održavanje naših sanitarnih rješenja te ćemo svakako nastaviti s kontinuiranim opremanjem kabineta novim proizvodima. Na taj način mladim ljudima dajemo priliku da na tržište rada dođu spremni, s konkretnim praktičnim znanjima“, naglasio je voditelj GIVE programa Chris Penney.

Svoje zadovoljstvo suradnjom s tvrtkom GROHE istaknuo je i ravnatelj Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, dipl. ing. strojarstva Darko Sušac. Uz Školu za montažu instalacija i metalnih konstrukcija u Zagrebu, dosad je u Hrvatskoj ostvarena suradnja i s Obrtno tehničkom školom u Splitu te Industrijsko-obrtničkom školom u Sisku.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam