Menu

Studenti stručnih studija novim Zakonom dobivaju titulu magistra

ZAGREB - Hrvatski Sabor jučer je usvojio Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti, kojim će studenti stručnih studija u svojim pravima biti izjednačeni sa studentima sveučilišnih studija.
Predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske Filip Marinović naglasio je kako je to velik uspjeh i ispravak velike nelogičnosti i nepravde. Za Media servis je rekao:

"S pozicije stručnih studija, dakako najbitnija promjena u novom Zakonu, a s kojom smo posebno zadovoljni jest promjena akademskih naziva. Nakon 20 godina, studenti stručnih studija napokon dobivaju zasluženu titulu magistra uz naznaku struke. Imajući to na umu, bitno je naglasiti kako nam novi Zakon donosi veću prepoznatljivost ali i usklađenost s “Europskim prostorom visokog obrazovanja”, te studentima stručnih studija omogućuje nesmetani upis na poslijediplomske studije."

Nakon 20 godina, studenti stručnih studija dobivaju titulu magistra uz naznaku struke.

"Još jednom smo pokazali kako su upravo studenti pokretači društvenih promjena", zaključio je Marinović.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam