Menu

Ususret 1. GinIstri održano ocjenjivanje uzoraka gina

Ususret 1. GinIstra Festivalu koji će se sljedećeg petka, 30. rujna, održati u Rovinju, u Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj održano je ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova istarskih proizvođača. Na ocjenjivanje je dostavljeno ukupno 18 uzoraka koje je ocijenila stručna Komisija za ocjenjivanje, a koju je činilo sedam članova: Igor Lukić, Urška Kosić, Petar Šegon, Emil Perdec, Ezio Pinzan, Ticijana Ikica Piutti te predsjednik Komisije, Kristijan Damijanić. Riječ je o nizu stručnjaka, sommeliera, enologa, predavača na porečkom Institutu za poljoprivredu i turizam te Poljoprivrednom odjelu Veleučilišta u Rijeci. Ginovi su ocjenjivani prema kategorijama od kojih možemo izdvojiti kategorije London Dry Gin i destilirane ginove, a ocjenjivali su se i Navy Gin, Macerat Gin, Gin Liker...

"Ovo ocjenjivanje, za koje moramo naglasiti da je prvo izdvojeno ocjenjivanje ginova, dalo je jedan znakoviti prikaz kvalitete istarskih ginova. Naime, prije objave rezultata moram reći da su ginovi bili izuzetne kakvoće, svaki u svojoj kategoriji. Dakle, možemo se pohvaliti da Istra ima jako dobre ginove. S obzirom na to da je gin sve popularnije piće i definitivno ima razvijenu svoju tržišnu nišu, istarski ginovi su u korak s najboljim svjetskim ginovima".

Poručio je Kristijan Damijanić, predsjednik Komisije. Dodajmo i kako će rezultati ovog ocjenjivanja biti predstavljeni sljedećeg petka u Rovinju (Academia Banquet) na 1. GinIstra Festivalu u 17:15 sati kada će proizvođačima najboljih ginova biti dodijeljena priznanja i plakete.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam