Menu

Najveći kulturni događaj ove jeseni Interliber se vraća

ZAGREB - Nakon prošlogodišnje pauze, na velika vrata vraća se međunarodni sajam knjige Interliber. Svi ljubitelji pisane riječi tako će od 9.-14. studenog moći provjeriti bogatu književnu ponudu na Zagrebačkom Velesajmu.
Zagrebački Velesajam zajedno s nakladnicima i knjižarama ponovno će se udružiti i postaviti Interliber na pozornicu najvećih kulturnih događaja ove jeseni. U paviljonima 5,6 i 7 a, 230 izlagača iz 14 zemalja predstavit će bogate kulturne i edukativne sadržaje. Ovogodišnji slogan glasi: ''Najsigurnije mjesto za shopping u gradu''. S obzirom na trenutne epidemiološke okolnosti, uvjet za ulazak je valjana Covid potvrda. Zoran Ušurić, pomoćnik direktorice Zagrebačkog Velesajma:

''Postoji mogućnost da se posjetitelji, ali i izlagači Interlibera testiraju na punktu koji će biti ovdje ispred južnog ulaza i onda s negativnim testom ulaze na sajam, ali na način da odu prvo na blagajnu, dobiju nemonetiziranu ulaznicu i narukvicu, zatim prolaze barijere pa ulaze u prostor. U svakom od tri paviljona postoje brojači koji će nam u svakom trenutku dati informaciju koliko je posjetitelja u paviljonu s obzirom da je ta brojka limitirana sukladno kvadraturi. Ako paviljon bude pun, onda će posjetitelj malo pričekati ili otići u drugi paviljon''.

Na Interliberu će se tradicionalno predstaviti i neki novi naslovi koje će se moći kupiti na licu mjesta. A osim na licu mjesta, projektom ''Knjiga svima i svuda'' omogućit će se kupnja zanimljivih naslova i online putem po povoljnijoj cijeni. Slavko Kozina, predsjednik zajednice nakladnika i knjižara HGK.

''Platforma je zamišljena kao nadogradnja, odnosno nadopuna fizičkog sajma Interlibera. U ideji, ona cijena koja je na Interliberu bi trebala biti i na web shopa nakladnika, odnosno u knjižari. Mi ćemo se pobrinuti i da dobijemo dozvolu od Ministarstva kulture za dokument koji se zove Sporazum o jedinstvenoj cijeni knjige koji u tom vremenu dopušta da na nove naslove imate 20 posto popusta''.

Pročelnica Gradskog ureda za kulturu Jasna Tomažić je u ime zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića izrazila veliku radost što se najveća književna manifestacija u Hrvatskoj ponovno održava.

''Grad Zagreb u usporedbi s drugim europskim gradovima može se pohvaliti velikim ulaganjem u kulturu, knjižnice, književne programe i samoizdavaštvo. Nadam se da će svi uživati u ovogodišnjem Interliberu i da više neće biti pauze kakvu smo doživjeli prošle godine''.

Korona izazovi svakodnevno su pred nama, mnogima je potreban predah, a upravo knjiga pruža najbolju antistres terapiju čiju je važnost prepoznala Vlada RH proglasivši 2021. Godinom čitanja. Poziv svim knjigoljupcima na ovu šestodnevnu književnu manifestaciju uputila je direktorica Zagrebačkog Velesajma Dina Tomšić.

''Bez ikakvog straha dođite na Interliber, priuštite si jednogodišnje knjižno slavlje. Pripredili smo sigurne i komforne uvjete za cijelo vrijeme trajanja boravka posjetitelja na prostoru Zagrebačkog Velesajma i jednako tako, naši nakladnici uvijek imaju neko iznenađenje. To je jedna poruka koju ne trebamo zaboraviti''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam