Menu

Što najviše zanima studente koji posjete AGI?

ZAGREB - U ponedjeljak je AMM Global Institutom virtualno prošetalo 50-ak studenata Odsjeka za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija, a već sutra na virtualnu kavu stiži VERN-ovci. Sve ih dočekuje prokuristica AGI-ja Anita Šulentić.
U tijeku je novi ciklus virtualnih posjeta studenata AGI-ju, a Šulentić nam je otkrila što ih najviše zanima.

‘Stvarno imaju mnoštvo pitanja, što me posebno raduje. Puno njih se raspituje o mogućnostima ostvarivanja radijske karijere na popularnim radijskim postajama. Iako možda na prvu nisu o tome razmišljali, redovito ih zaintrigiraju pozicije poput audioproducenta, DJ-a, menadžera koji se bavi digitalnim platformama radija, programskog producenta. Zanima ih sve, od opisa posla do toga je li naporno biti kreativan iz dana u dan.’

Pokazalo se i da su studenti dosta upućeni u trendove pa se raspituju i o slušanosti radija na digitalnim platformama, koja je izrazito porasla u ovo pandemijsko vrijeme.

‘Ulazak u magični svijet današnjeg modernog konvergiranog radija studenti uvijek dočekaju s oduševljenjem, posebno kad saznaju koliko su se radijske poslovne funkcije razvile pod utjecajem tehnologije i navika novih slušatelja.’

Redovito se postavlja i pitanje o načinu na koji formatirani radio bira glazbu za program, otkriva Šulentić koja je tijekom druženja sa studentima Fakulteta hrvatskih studija održala i predavanje o kreativnosti na radijima s naglaskom na temi rebrandinga radijskih postaja. Sad se već priprema za virtualnu kavu sa studentima Sveučilišta VERN koja je dogovorena za sutra poslijepodne.

‘I njima ćemo predstaviti mogućnosti za potencijalnu karijeru na radijskim postajama i ponuditi zainteresiranima uključivanje u naše DJ i NEWS praktikume koji pripremaju mlade proaktivne ljude za rad na formatiranoj komercijalnoj radijskoj postaji na pozicijama radijskog DJ-a i newspresentera.

Na kavi će nam se pridružiti i Ivan Vukušić, poznati radijski i televizijski voditelj, koji će ispričati svoja radijska iskustva.’

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam