Menu

Marić s ulagačima: Fokus je na budućnost i reformama

ZAGREB - Pod naslovom 'Konkurentnost nema alternativu' predstavljeno je novo izdanje Bijele knjige 2020. Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj. Novo izdarnje naglašava kako brzina odlučivanja i odvijanja investicijskih poslovnih procesa izravno pridonosi konkurentnosti, ubrzava razvoj, zaustavlja iseljavanje, stimulira povratak i privlači ljude koji idejama, kapitalom i produktivnošću mogu pridonijeti razvoju naše zemlje. Na predstavljanju je bio ministar financija Zdravko Marić koji se s vodećim ljudima Udruženja sastao i otkrio na što su se fokusirali:

''Pogled u naprijed i nekakav srednji do dugi rok jer u pravilu proteklih godinu dana velika većina sastanaka se svodi na jedno zaista kratkoročno djelovanje. Na primjer pitanja - koje su sljedeći mjere, kakva je epidemiološka slika, nastavljaju li se mjere očuvanja radnih mjesta, pokrivanja fiksnih troškova i slično. To smatram apsolutno legitimno i to ite kako važno, međutim mislim da svi skupa trebamo biti prije svega fokusirani na ono što slijedi, u nekakvu budućnost''.

Za Bijelu knjigu je rekao da je kvalitetno štivo koje na analitički način prikazuje trenutno stanje i sugerira neke iskorake i promjene za budućnost.

''U onom trenu i onog časa kada pandemija i sve vezano uz nju počne jenjavati i na neki način ostojati iza nas, ključno će biti, kako u ovom gospodarskom dijelu na makroplanu za države, tako i na mikroplanu za pojedina poduzeća, kako će i na koji način iskočiti iz startnog bloka. Jako će biti važno imati taj dobar, jaki start jer će onda biti presudan i onaj vjetar koji očekujemo da će puhati poglavito u leđa na samom početku izlaska iz startnih blokova''.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam