Menu

Prodan za MS: Očekivao sam pobjedu Ogiera na WRC Croatia Rallyju

ZAGREB - Pobjedom francuskog vozača Sebastiena Ogiera završen je još jedan WRC Croatia Rally. Od hrvatskih vozača najbolji je rezultat ostvario Viliam Prodan.

Osmerostruki svjetski prvak u reliju Sebastien Ogier po drugi je put u bogatoj karijeri postao ukupni pobjednik WRC Croatia Rallyja. Francuski je veteran sa svojom Toyotom zgrabio priliku nakon što je dotad vodeći tandem Neuville - Evans izletio sa staze.

28. mjesto u ukupnom poretku osvojio je hrvatski vozač Viliam Prodan koji je ovako prokomentirao pobjedu Ogiera.

"Pobjeda Ogiera je očekivana jer bio je favorit. Nakon što smo u petak vidjeli da je mrvicu iza Neuvillea i Evansa znali smo da će njegovo iskustvo presuditi u Kumrovcu. Nije iznenađujuće, bilo bi da nije dobio", kazao nam je na početku razgovora Viliam Prodan.

Sedam je hrvatskih posada krenulo u ovogodišnju avanturu na WRC Croatia Rallyju, a svi su uspjeli doći i do cilja. Viliam Prodan je s ukupnim poretkom kao 28. ostvario najbolji hrvatski rezultat u sva četiri izdanja relija po Hrvatskoj.

"Stvarno lijep rezultat za nas. Pripreme koje su trajale dva mjeseca urodile su plodom. Zadnjih sedam dana je bilo intenzivno. Konkurencija iz cijelog svijeta bila je stvarno jaka, 24 ili 25 posada je startalo u našoj kategoriji, a mi smo završili kao sedmi. Ukupno smo 28. Izvanredan rezultat plod je našeg rada i priprema za samo natjecanje", objasnio je Prodan.

Dojmovi su odlični, a Viliam Prodan otkrio nam je kako bi hrvatske posade na budućim relijima mogle postizati još bolje rezultate.

"Bitna stvar su financije. To je ono što nas koči. Voljeli bi mi nastpati na nekoliko WRC natjecanja izvan Lijepe naše, ali financije nas koče. Ostali nastupi su u planu u sklopu prvenstva Hrvatske koje se sastoji od šest natjecanja. To je financijski zatvoreno. Sve ostalo je stvar budžeta i oko toga se sve vrti. Možda nas netko "pogura" malo jače za sljedeću godinu, ali to je sve u zraku", iskreno je zaključio Prodan.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam