Menu

Perica Bukić za MS: Rudić je glavni "krivac" što naš izbornik Tucak žudi za olimpijskim zlatom

DOHA - Hrvatski vaterpolisti po treći su put u povijesti postali prvaci svijeta, a svoj komentar ovog veličanstvenog uspjeha dao je i dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.

Bili su već sitni noćni sati. U Dohi je otkucala ponoć, a Zagreb je za glavnim katarskim gradom kasnio dva sata. Nazvali smo dopredsjednika Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića koji je bio u biranom društvu. Oko njega predsjednik Saveza Mladen Drnasin, legendarni trener Ratko Rudić i čovjek koji je sve osvojio. Sve osim olimpijskog zlata. Njegov Šibenčanin Ivica Tucak. U glasu se Bukiću osjetio ponos, ali i veliko zadovoljstvo što je sve konačno završilo. I to kako je završilo. Spektakularnim zlatom hrvatskih Barakuda koji su u finalu u Katru nakon peteraca pobijedili Talijane.

"Sigurno da smo osvojili zlato na Euru u Zagrebu prije mjesec dana bili bi malo uljuljkani i u slavljeničkom raspoloženju. Vjerojatno bi dio starijih igrača i odmorili jer moramo znati da su Olimpijske igre kruna ove četiri godine. Ostali smo nezadovoljni tim srebrom i kod nas se pojavio veliki motiv za ovo Svjetsko prvenstvo koji se pokazao ključnim. Ovo je velika stvar ne samo za hrvatski vaterpolo nego i za hrvatski sport", kazao je na početku razgovora za Media servis Perica Bukić.

Nakon slavlja u finalu protiv Talijana u Dohi svi su naravno skočili u bazen pa i izbornik Ivica Tucak. No ono što je zanimljivo, Tucak kao da se nećkao bi li skočio ili ne. Kasnije je otkrio da su mu liječnici rekli, s obzirom da odnedavno ima ugrađen stent nije pametno tako šokirati organizam. No nije pomoglo. I trofejni se izbornik okupao, a sve je za Media servis prokomentirao Perica Bukić.

"He, he, izbornik je odlično. Sigurno da je njemu nakon ovakvog uspjeha najdraže. Svi smo sretni, rekao bih cijela Hrvatska, ali mislim da je on najsretniji. Dao je cijelog sebe u dva mjeseca natjecanja, pa i tri jer treba računati i pripreme. Imao je jedan nezgodan zahvat, ugradnju stenta. Sve je u redu, znači generalnu probu što se tiče tog zahvata je uspješno prošao i može dalje".

A dalje su Olimpijske igre. Izbornik Tucak odmah je nakon osvajanja svjetskog zlata rekao da mu je olimpijsko zlato životna želja. "Krivac" za tu njegovu opsesiju da u vaterpolu uvijek bude najbolji po Bukiću je samo jedna osoba.

"Mislim da je glavni "krivac" Ratko Rudić koji je tu žeđ za zlatom prenio na sve nas koji smo tada igrali. Sjajno je osvojiti medalju, ali ipak je najveća razlika osvojiti zlato od svih ostalih medalja. Jedino te zlato do kraja ispuni. Mislim da je tu svoju filozofiju Ratko uspio jako kvalitetno prenijeti na izbornika Tucka. Taj Pariz je osobno njemu velika želja. Ima olimpijsko srebro iz Rija, ima dva naslova prvaka svijeta, prvak je Europe, ima tu još puno medalja, ali rekao bih da bi mu olimpijsko zlato bila kruna karijere", zaključio je Perica Bukić za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam