Menu

Luka Stepančić za MS: Imamo obavezu hrvatski rukomet vratiti u sam vrh, ali neće biti lako

ZAGREB - Hrvatski rukometni reprezentativac Luka Stepančić konačno je ozljede stavio iza sebe i opet se smije na terenu.
Stres fraktura petne koste pa problem s Ahilovom tetivom. Činilo se da ozljedama Luke Stepančića nema kraja no sada je hrvatski rukometni reprezentativac zdrav, a kada je takav leti terenom. U prošlom kolu Lige prvaka podsjetio je na svoje najbolje dane. Igrajući za mađarski Szeged Kielceu je Stepančić utrpao sedam golova i svoju momčad vodio do vrijednog boda.

“Peta mi je godina u klubu, ali nažalost veliku većinu tog vremena sam proveo na operacijama i rehabilitacijama. I kod nas je stigla smjena trenera, otišao je trener koji je bio u klubu deset godina. Trenutno je odlično. Zasad to sve dosta dobro izgleda”, rekao je Luka Stepančić na početku razgovora za Media servis.

Od starta sezone igraju toplo - hladno no nekako su se posložili, a u četvrtak im u goste u Ligi prvaka dolazi preporođeni Zagreb, klub u kojem je Stepančić igrao puno desetljeće.

“Zagreb uživa veliki respekt kod nas, ali i u cijeloj Europi, pogotovo ove godine. Međutim, mi igramo kod kuće, favoriti smo i sve osim naše pobjede bio bi neuspjeh”, dodao je Stepančić.

Osim njega u Szegedu igraju još dva hrvatska igrača Jelinić i Šoštarić. Upravo je Mario Šoštarić “pronašao sebe” ove sezone, briljira i mreže protivnika trese kao od šale.

“Nepotrebno je trošiti riječi. Možda je kod nas prošao ispod radara jer je tada još igrao za slovensku reprezentaciju, ali mi koji smo duže u rukometu, pogotovo ja koji ga pratim još kada je iz Velenja prešao u Szeged znamo oo kakvom se igraču radi. Vrhunsko je desno krilo i veliki je dobitak za našu reprezentaciju. Drago mi je da se on odlučio na taj potez. Roditelji mu i jesu Hrvati. Želim mu samo puno sreće u hrvatskom dresu i nadam se prvom velikom prvenstvu za njega”, rekao je Stepančić.

Europsko prvenstvi igrat će se u siječnju u Njemačkoj, a Hrvatska će ga otvoriti mečem protiv Španjolaca. U skupini s Hrvatskom još su Rumunjska i Austrja.

“Otvaranje sa Španjolcima pokazat će tko će biti momčad koja će osvojiti grupu ii prenijeti maksimalann broj bodova. Ta će utakmica usmjeriti sam tijek prvenstva za njih i za nas. Očekivanja su velika za hrvatsku reprezentaciju, kao i uvijek. Nakon tog prvenstva slijede nam kvalifikacije za Olimpijske igre pa i sama olimpijska godina. Puno je stvari ispred nas”, rekao je Stepančić i zaključio:

“Definitivno imamo obavezu vratiti se gore u sam vrh. Neće biti jednostavno”.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam