Menu

Pratite ovdje govor o stanju Europske unije Ursule von der Leyen

STRASBOURG -  Devet mjeseci prije europskih izbora predsjednica Eurospke komisije Ursula von der Leyen održat će svoj posljednji govor o stanju Europske unije. 
Predsjednica Europske komisije von der Leyen u svojem će govoru o stanju Unije 2023. iznijeti glavne prioritete i vodeće inicijative za sljedeću godinu, nadovezujući se na uspjehe i postignuća Europske unije u proteklim godinama. To će biti posljednji govor u ovom zakonodavnom mandatu, uoči europskih izbora 2024.

U prosincu 2019. Komisija Ursule von der Leyen postavila je nov i ambiciozan cilj zelenije, digitaliziranije i pravednije Europske unije. Ne samo da nije odstupila od tog cilja, nego je i ostvarila svih šest političkih prioriteta, istodobno se suočavajući s dosad nezabilježenim krizama. Protekle su godine Europljani prebrodili energetsku krizu, u svoje domove primili milijune ukrajinskih izbjeglica – najveći broj raseljenih od Drugog svjetskog rata – i pridonijeli rastu gospodarstva dosad nezabilježenim europskim ulaganjima.

Govor započinje u 9 sati, a možete uživo pratiti i na web stranici Media servisa, u nastavku.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam