Menu

Radić za MS: Želim da Osijek bude prvak u svim kategorijama

OSIJEK/ZAGREB - HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Radić želi postati novi gradonačelnik Osijeka i uvjeren je da će u tom naumu i uspjeti. Za Media servis je otkrio zašto misli da ima najbolje šanse, koji će mu biti prvi potez ako doista pobijedi i na koji način misli rješavati goruće probleme s kojima se suočava Osijek.
Radić kaže da Osijeku treba nova energija da iskoristi svoj puni potencijal. Kaže da je u Osijeku puno izazova i da se neki mogu riješiti brzo, a neki kroz dugoročno vrijeme.

''Naravno da će cijeli mandat biti usmjeren na stvaranje pretpostavki za bolji život građana, na razvoj gospodarstva, na povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Sam gradski proračun je velik, ali ne dovoljno velik za one stvari koje želimo napraviti u Osijeku. To je prije svega pokretanje gospodarstva, otvaranje novih radnih mjesta, a mi ćemo uskoro i objaviti detaljan program koji će naravno biti i realan i ostvariv. Želim da Osijek bude prvak u svim kategorijama''.

Mnogo je posla pred novim gradonačelnikom, a ako on to i postane rekao nam je koji će biti njegovi prvi koraci, prve odluke:

''Odmah ćemo s ljudima koji rade u Gradskoj upravi i gradskim firmama obaviti razgovore, vidjeti na koji način podići i napraviti efikasnu Gradsku upravu. Nakon toga se bacamo na posao, a to su rješavanje projektne dokumentacije, uvođenje digitalizacije, transparentan proračun da svaki građanin vidi svaku kunu gdje se troši. Odmah krećemo i u obnovu osječke Copacabane i već sam obavio razgovor s Hrvatskim vodama. Najveći problem u gradu Osijeku su komarci i krećemo u rješavanje problema''.

Kaže da druge kandidate ne bi komentirao jer neke poznaje osobno, neke iz viđenja i da su to ljudi različitih pogleda i različite energije. A njegova očekivanja od izbora su:

"Moja očekivanja u su pobjeda. Uvijek u životu što god da radim idem na pobjedu pa tako i sada. Relevantna istraživanja mi daju prednost, ali naravno da izbore shvaćam maksimalno ozbiljno''.

 Zaključio je da njegov tim, kojega će uskoro predstaviti, najviše može napraviti za Osijek u najkraćem vremenu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam