Menu

Bandić ekskluzivno za MS: ‘Mislim da ćemo zatvoriti rotor iza Nove godine‘

ZAGREB - Ekskluzivno u Intervjuu tjedna Media servisa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispričao se svim građanima, ne samo braniteljima, zbog susreta s Draganom Markovićem Plamom, najavio kad se zatvara rotor Remetinec, ali i odgovarao na pitanja vezana za većinu u Skupštini i ambicijama za Banske dvore i Pantovčak. S Bandićem je razgovarala Andrea Barać.
Sastanak s Draganom Markovićem Palmom zagrebačkog gradonačelnika izazvao je pravu buru u javnosti, jednako tako i Bandićeva isprika braniteljima putem dnevnih novina uz kritike da se ispričava preko leđa poreznih obveznika. Na upit zašto je izabrao taj način ispirke, Bandić je poručio da su oglas i press konferencija bili dostatni, no onda je iskoristio priliku i svim građanima poručio:

"Ja priznam, nisam savršen i pogriješio sam. Ne znajući što je tko je radio On može doći, on je slobodan građanin i nije napravio ništa. A to što se družio s Arkanom, da sam znao onda ne bih. I sad koristim priliku da se ispričam ne samo braniteljima, nego svim građanima". Jučer se u Skupštini odvijala drama, nije bilo kvoruma, ali je na kraju ipak održana rekodno kratka sjednica. Glavno pitanje je ima li Bandić većinu, hoće li proći proračun 6. prosinca i jesu li Neovisni za Hrvatsku još uvijek većina.

"Nikada nitko nije imao apsolutnu većinu u Skupštini i to je dobro. Nisu Neovisni za Hrvatsku napustili većinsku koaliciju. A što će se dogoditi 6. prosinca kada ide proračun? Ako se ne usvoji onda će ići izbori za Gradsku skupštinu", istaknuo je Bandić. S obzirom na širenje saborskog Kluba koji sad broji 11 članova, na upit ima li ambicije ući u Banske dvore ili ponovno u utrku za Pantovčak, Bandić je rekao:

"U politici nikad ne reci nikad. Nikakvog zahtjeva za ministarskim mjestom Stranka rada i solidarnosti nije tražila. Nikakva druga mjesta za sada me ne zanimaju. Gradonačelnik Zagreba jesam, a o ovom dvoje za sada ne razmišljam. A vrijeme će pokazati svoje, izbori su pred nama", rekao je zagrebački gradonačelnik.Mnogi građani Zagreba smatraju da se rotor Remetinec ne bi trebao zatvarati u vrijeme Adventa kada će biti ogromne gužve u gradu. Gradonačelnik je na to rekao:

"Kucaju na otvorena vrata, ja mislim da ćemo to napraviti iza Nove godine", rekao je Bandić.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam