×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2107

Menu

Čelni ljudi Lisinskog za MS o prvim koncertima nove sezone i publici koju očekuju

ZAGREB - U povodu nove sezone Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Intervjuu Media servisa gostovali su ravnateljica Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski Nina Čalopek i ravnatelj Zagrebačke filharmonije FIlip Fak. Otkrili su nam kako su protekli prvi koncerti - u petak 29. i subotu 30. rujna. Nina Čalopek:

"Prvi u ciklusu Lisinski subotom, koji je stožerni ciklus Dvorane Lisinski je bio vrlo uspješan s gostovanjem Simfonijskog orkestra HRT-a pod vodstvom njihovog šefa dirigenta Pascala Rophéa. Zaista jedan koncert, mislim da su ovacije i uzvici bravo trajali sigurno pet minuta nakon što je koncert završio pa čak i više. Tako da nadam se da će se samo takvi koncerti nizati‘‘.

U ciklusu "Lisinski subotom" nakon ovog, publiku čeka još 14 koncerata, a sljedeći je nastup Dresdenske filharmonije već ovog vikenda. Otkrila je pritom ravnateljica i što je u svom dosadašnjem djelovanju, kroz oko mjesec dana na položaju, uspjela promijeniti.

"Također sam zadovoljna jer mi se čini da sam u ovom kratkom razdoblju uspjela već inicirati neke programe koji će se uskoro dogoditi u Dvorani ili neke pomake, možda u nekim PR kampanjama, u načinima komunikacije, predstavljanjima programa koji će već postojeći programi sigurno prije ili bolje ili brže doći do naše publike‘‘.

I ravnatelj filharmonije Filip Fak zadovoljan je prvim filharmonijskim koncertom i nastupom violinista Romana Simovića.

"Osobno sam ostao impresioniran njegovom izvedbom drugog Bartokovog koncerta i dva bisa koje je izveo nakon toga. Orkestar je bio na sjajnoj razini i moram priznati da nam je to bio sigurno jedan od najboljih koncerata u godinama koje ja pamtim, unazad sedam godina koliko sam u Filharmoniji‘‘.

Najavio je pritom i nekoliko sljedećih koncerata, od kojih je jedan posebno istaknuo:

"Jedan od centralnih koncerata u ovom ciklusu će biti ‘Tesla valovi‘ 24. studenog ove godine gdje ćemo proslaviti 80 obljetnicu smrti Nikole Tesle‘‘.

Još su ranije novi ravnatelji objasnili da u Lisinski žele dovesti i novu i širu publiku, a Nina Čalopek nam je otkrila više o raznim izvođačima koji će nastupati u dvorani.

"Koncerti koji ulaze u prostor koncertne dvorane u vlastitoj organizaciji moći će uvijek kao takvi ući. Naravno da je na nama kao na Dvorani da mi sami isproduciramo što veću količinu programa i projekata koji će upravo povlačiti ovo sve kao neke naše temeljne vrijednosti. Lisinski mora biti mjesto za sve i uvijek će uključivati komercijalne programe i prodaju svojih, kako mi kažemo termina, odnosno dvorane jer od nečeg mora uprihoditi zapravo da bi mogla dalje to davati‘‘.

Ravnatelj Filip Fak je tome dodao i nastojanja Zagrebačke filharmonije u sljedećem razdoblju.

​‘‘Da približimo klasičnu glazbu prosječnom gledatelju, odnosno slušatelju kroz neki možda drukčiji način komunikacije, odnosno prezentacije te klasične glazbe koje se s ne pravom vrlo često krivo nazivaju ozbiljnom glazbom‘‘.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam