Menu

Marko Filipović za MS: SDP će ostati prvi izbor Riječanki i Riječana

ZAGREB - Ni u jednom od četiri velika hrvatska grada pitanje gradonačelnika nije riješeno u prvom krugu, pa će tako 30. svibnja na birališta ponovno i stanovnici grada koji teče. SDP-ov kandidat za riječkog gradonačelnika Marko Filipović u prvom je krugu osvojio 30,25 % glasova, dok je kandidat grupe birača Davor Štimac osvojio 16,10 %.

Filipović je za Media servis rekao da je ovo očekivan rezultat koji će im zasigurno dati vjetar u leđa za drugi izborni krug i da je uvjeren da će SDP ostati prvi izbor Riječanki i Riječana.

‘‘Nastavljamo s afirmativnom kampanjom‘‘, poručio je.

"Jedan novi investicijski ciklus, kako javnih, tako i privatnih investicija u Rijeci. Drugi dio vezan je za prometno povezivanje Rijeke kao najbitnije i najvažnije hrvatske luke. Treći dio vezan je naravno za život u zajednici koji smatramo izuzetno bitnim - naslanjanje na naš socijalni program i projekte u zdravstvu te školstvu koji su u primarnoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave. U prvom dijelu bazirali smo se na gospodarstvo, suradnju sa Sveučilištem, izgradnju novih stanova, nova dva vrtića. To su neka od izbornih obećanja koja smo dali za ovaj naredni mandat."

Postavlja se pitanje što će bit s Gradskom skupštinom i hoće li SDP uspjeti formirati većinu?

"Već pregovaramo s određenim političkim opcijama koji su dobile povjerenje Riječanki i Riječana i koje su svjetonazorski od centra na lijevo i uvjeren sam da ćemo formirati većinu u Gradskom vijeću, odabrati predsjednika i u narednom mandatu raditi s većinom."

Hoće li Rijeka ostati tradicionalna utvrda ljevice ili su građani spremni promijeniti političku klimu, bit će poznato 30.svibnja. Filipović uvjeren da će ključevi Rijeke ostati u SDP-ovim rukama.

"Iz ovog izbornog rezultata proizlazi da smo najveće povjerenje dobili u prvom krugu, a ne sumnjam da će tako biti i u drugom. Razlika je gotovo dupla u odnosu na protukandidata i očekujem da će me podržati jedan dio birača kandidata s lijevice koji su sudjelovali u prvom krugu."

Komentirao je Filipović i postignute rezultate stranke diljem Hrvatske. Zaključak je da su potrebne promjene u tri najveća grada, ali možemo biti umjereno zadovoljni, rekao je:

‘‘To je na tim lokalnim organizacijama da vide što se ustvari dogodilo i gdje je povjerenje birača otišlo nekim drugim opcijama. SDP će naravno surađivati i u tim gradovima i općinama sa svim progresivnim građanskim opcijama. Što se tiče generalno rezultata, mislim da smo zadržali sve one sredine gdje smo bili, a poneku smo i pobijedili‘‘.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam