×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2023

Menu

Kosor za MS: Milanović ima prednost, ali morat će uložiti više napora, jer nema HDZ-ovu organizatorsku mašinu

ZAGREB - Nakon kratkog zatišja zbog božićnih blagdana predsjednički kandidati Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović punom parom vraćaju se u kampanju. Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor za Media servis je rekla da će ključna biti izlasnost birača. Smatra da bi, kao i na prošlim izborima, presudni mogli biti glasovi iz dijaspore.
Kosor je naglasila da Milanović prema istraživanjima ima znatnu prednost, a kao pobjednik prvog kruga ima i tzv. psihološku prednost.

"Međutim, on će morati puno više napora uložiti da pridobije i svoje i druge birače, zato što Milanović uz SDP-ovu potporu nema organizatorsku mašinu, i ne mislim tu ništa loše, kakvu ima HDZ."

S druge strane, Grabar-Kitarović je zbog neočekivano slabijeg rezultata u prvom krugu sasvim sigurno uzdrmana, dodala je Kosor.

"Vidimo da će taktika očito biti da ona što manje govori i da umjesto nje govore predstavnici Vlade, Sabora, ministarstava itd. To može biti dvosjekli mač, jer mislim da je Milanović personalizirao kampanju. To je zapravo dobro, jer ako pobijedi, pobjeda će biti isključivo zahvaljujući njemu, a ako pobijedi Grabar-Kitarović zasluge će se itekako morati dijeliti i na Vladu, i na Plenkovića i na Jandrokovića i na mnoge druge."

Kosor smatra da će se u ostatku kampanje u HDZ-u koncentrirati na Milanovićev premijerski mandat, kao da se radi o parlamentarnim izborima.

"Ono što mi se čini već sada da će iz vidokruga potpuno nestati stvarne ovlasti predsjednika i kakva je njegova stvarna moć, a znamo da su te ovlasti minimalne. Trebalo bi upravo te teme vratiti u kampanju do kraja ovog drugog kruga. I mislim da sučeljavanja kandidata mogu biti presudna."

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam