×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 1898

Menu

Iznenada preminuo suosnivač Yammat FM-a Alen Balen

ROVINJ - Suosnivač radija Yammat FM-a Alen Balen iznenada je preminuo u petak u Rovinju gdje je sudjelovao na Danima komunikacija.

"Dragi slušatelji i prijatelji Yammata! Radijski eter ostao je bez jednog iznimnog čovjeka – iznenada je preminuo naš prijatelj i suosnivač Yammat FM-a – Alen Balen. Napustio nas je najtopliji i najupečatljiviji glas našeg medijskog prostora, a Yammat FM izgubio je osobu koja je svakodnevno živjela i stvarala sadašnjost i budućnost ovog radija. Hvala ti, prijatelju! <3", objavili su na Facebook stranici radija Yammat FM-a.

 

 

Kako je napisao na web stranici radija Yammat FM-a kao klinac je slušao talijanske radije i kreveljeći se oponašao njihove brbljave voditelje, mjesecima nakon što bi ih čuo.

 

 

U svijet radijskih medija ulazi kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Naivnošću jedva punoljetnog balavca baca se u glasovne sinkronizacije radijskih i tv reklama. Kasnije će se pokazati kako će voiceoverski posao biti nešto što će ga pratiti kroz život. Ne voli kada ga zovu The Voice, no pomirio se s činjenicom da se to nikada neće promijeniti. Paralelno s Radijem 1/101 počinje „vrtiti“ ploče u tada novom klubu Aquarius na Jarunskom jezeru. Klub ubrzo pokreće vlastitu diskografsku etiketu postavljajući temelje za glazbeno-klupsku priču koja će ostaviti neizbirisiv trag u kulturnom, glazbenom i zabavnom životu Zagreba. U Aquariusu kao producent/nakladnik strastveno realizira projekte uz koje će vezati sve svoje profesionalne, kulturne, civilizacijske i glazbene svjetonazore. Od live albuma grupe Cubismo sa Josipom Lisac i kremom newyorške salsa scene u Gavelli, sve do prvih albuma grupe Jinx.

 

 

Duboko je vjerovao kako je život u Hrvatskoj poput serije u repriznim nastavcima. Po završetku jedne takve, prva epizoda sljedeće sezone ga iz Aquariusovog svijeta clubbinga krajem 90-ih odvodi u svijet audiovizualne postprodukcije, u Ater studio. Tamo doznaje sve o filmu, filmskoj montaži, obradi zvuka i slike, sinkronizaciji crtića kao i o brojnim tv reklamama i dokumentarcima. Iskustva koja je ranije stekao u svijetu glazbenog izdavaštva (PolyGram/Island) obogaćuje i upotpunjuje kroz suradnju s najvećim filmskim kompanijama (Disney/Pixar/Universal) za koje radi na njihovim hit-naslovima, u trenucima kada crtići po prvi puta progovaraju hrvatskim jezikom.

 

 

Nije živio u bajkama, ali je znao sve o Nemu, Kraljevima Lavova, Petru Panu, Bambi i Aladinu.

 

Uz jutra u Petrovoj i na Svetom Duhu, gdje su na svijet došli njegovi Nora i Marko, trenuci kojih se fotografski prisjeća večeri su i noći koje je doživljavao u Vinyl Junkiesu (London), FNAC-u (Lisabon), Dancetracksu (New York) i Inbeatu (Montreal). Ploče koje je sa sobom donio iz tih gradova još uvijek prkose prašini po njegovim policama, iako je u njihovoj protuvrijednosti mogao tada riješiti brojna druga, egzistencijalno bitnija pitanja.

 

 

U slobodno vrijeme radio je i kao tzv. manager grupe Jinx. Aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj objavljuje Yammat, Nipplepeople, Mikija Solusa, Ivanu Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slične izvođače. I dok ovo čita, sve mu manje biva jasno zašto se tako snažno prepustio i predao glazbi? Bit će da je to strast, jače je od čovjeka, stoji u autobiografskoj objavi na web stranicama yammat.fm.

 

 

Iskrena sućut obitelji, prijateljima i kolegama Yammat FM-a. Dragi Alene, tvoj glas ostaje zauvijek živjeti među nama.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam