Menu

Štimac za MS: Vatreni na Euru mogu svakoga pobijediti, pogotovo ako se vrate Perišić i Kovačić

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo pobjedom protiv Armenije od 1:0. Utakmicu je pratio i bivši izbornik Vatrenih Igor Štimac.

Golom Ante Budimira Hrvatska je izborila nastup na još jednom velikom natjecanju - Euru koje će se iduće godine igrati u Njemačkoj. Napadač Osasune srušio je udarcem glavom Armence i razveselio 20 tisuća navijača na Maksimiru. Jedan od njih sada je i bivši izbornik Vatrenih Igor Štimac koji je presretan što će naši nogometaši nastupati na još jednoj velikoj nogometnoj priredbi.

"Prije svega čestitke svima, igračima, zaposlenicima saveza, ali i navijačima koji su bodrili Vatrene svih devedeset minuta. Bilo je nužno imati strpljenja i voditi utakmicu u pravom smjeru, a naši su to igrači napravili", rekao je u uvodu Igor Štimac za Media servis.

Ždrijeb skupina za Euro održat će se 2. prosinca.

"Bez obzira što ne znamo skupinu za Euro znamo da imamo snagu i potencijal za velike stvari. Međutim, turnir je nešto drugo. Treba odigrati šest, sedam utakmica u nizu i dobro se pripremiti. Bitno je slaviti ovaj, još jedan uspjeh hrvatskih nogometaša i dobro se pripremiti za Euro jer sam siguran da ćemo se u Njemačkoj osjećati kao kod kuće", tvrdi Štimac.

Iako treba ići korak po korak, a kao što i sam Štimac kaže još se ne zna s kim će Vatreni dijeliti skupinu na Euru, ipak je nacija već "zapaljena" i navijačima nitko ne može zabraniti da sanjaju da hrvatski nogometaši u Njemačkoj odu do kraja.

"Mislim da ne trebamo previše inzistirati od reprezentacije na nekom prevelikom uspjehu. Moramo biti strpljivi. Znamo da možemo svakoga pobijediti, ali kao što sam rekao puno je teže pobijeđivati u nizu na jednom turniru. Kada saznamo skupinu bit će lakše kalkulirati, a onda hoće li nam se put otvoriti kao što je to bilo u Rusiji da idemo do samoga kraja sam Bog zna".

Naš sugovornik, inače aktualni izbornik Indije u dušu poznaje Ivana Perišića. Igrač Tottenhama teško je ozlijeđen, operirao je desno koljeno i već krenuo s rehabilitacijom. Vjeruje li Štimac da nam i Perišić može pomoći na Euru?

"Znam sigurno koliku želju Ivan ima da bude s momcima na Euru i da im pomogne. On je jedan od onih igrača koji se brzo oporavljaju, ali ima i dosta godina i pitanje je u kakvom će se stanju vratiti i hoće li izgubiti na brzini nakon ovakve ozljede i do kakve će forme uspjeti stići do samog prvenstva", rekao nam je osvajač bronce s Vatrenima u Francuskoj 1998. godine.

Ono što po Igoru Štimcu nimalo nije sporno je nastup neuništivog kapetana Hrvatske Luke Modrića koji će, ako sve bude u redu predvoditi Vatrene na europskoj smotri u Njemačkoj.

"Luka sigurno ima želju nastupiti na Euru i igrati dokad god može i dokad ga noge služe za Hrvatsku. Bezbroj je to puta ponovio. Mislim da i drugi moraju malo preuzeti konce igre i pomoći mu. Ponovo je Luka bio glavni na utakmici i vodio Hrvatsku svih 90 minuta. Hrvatskoj treba još nekoliko igrača i bit će puno lakše ukoliko se Kovačić i Perišić vrate i pomognu Hrvatskoj na Euru", zaključio je Igor Štimac u razgovoru za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam