Menu

Zekić za MS: Kontaktirao me Dinamo, ali najsretniji sam na klupi Osijeka

OSIJEK - Prije mjesec i pol Zoran Zekić vratio se u rodni grad i preuzeo momčad Osijeka. No u HNL-u momčadi s Drave ne cvjetaju ruže, a u subotu ih na Maksimiru čeka težak izazov jer dolaze na noge Dinamu.

Kada se 10. listopada Zoran Zekić vratio u svoj voljeni klub vjerojatno ni sam nije mislio da će biti ovako teško. Iako su Osječani nakon 15 odigranih kola najefikasnija hrvatska momčad jer zabili su 30 pogodaka napadači su već dugo vremena u velikoj krizi. Otkako se Zekić vratio u NK Osijek Argentinac Ramon nije zabio niti jedan gol u pet utakmica, a dugo posti i najbolji strijelac lige Mijo Caktaš koji je zadnji put tresao suparničku mrežu još u kolovozu.

"Kada bi počeli pričati o problemima ima toga više i to ne samo kod nas nego u većini HNL momčadi. Radimo dosta na realizaciji i na linijama kretanja bez lopte, ali nije lako pohvatati sve te automatizme. Nikako da se ekipiramo", rekao je na početku razgovora za Media servis Zoran Zekić.

A u subotu Osječani od 17:30 gostuju kod Dinama na Maksimiru. Osim što napadači ne mogu zabiti gol još brojni problemi muče Zekića. Zbog ozljede mu je za sraz s modrima definitivno otpao kapetan Jugović, Caktaša je nekoliko dana držala viroza, Gržan je bio ozlijeđen, a suspendirani za Maksimir su Omerović i Fiolić. Otkako je HNL-a Osijek je samo triput slavio na Maksimiru, a posljednji put je baš bio trener Zekić. Nedavni sraz ove dvije momčadi na Opus areni donio je pravu dramu, a aktualni je prvak slavio u Osijeku s 3:2, iako je gubio 2:0. Osječani su tada bili jako nezadovoljni suđenjem, suce je kritizirao i sada već bivši trener Osijeka Stjepan Tomas. Iako tada Zoran Zekić nije vodio Osječane ima li problem u svlačionici sa smirivanjem naboja pred meč na Maksimiru jer postoji mogućnost da će se neki nogometaši željeti osvetiti Zagrepčanima?

"Nisu to više te generacije. Brzo se sve vrti i ima puno utakmica. Ne vjerujem da ćemo ići s tim razmišljanjem. Moramo se usredotočiti i izrespektirati sami sebe u najboljem slučaju", rekao je Zekić.

Kad se god dogodilo da Dinamo nije imao trenera i sam Zekić se spominjao kao jedan od kandidata za klupu Zagrepčana.

"Postojali su neki kontakti, ali to se nije ostvarilo. Sretan sam jer sam trener Osijeka i to mi je bila jako velika želja. Dvjesto posto sam fokusiran na to. Isključivo na to", tvrdi trener Osječana kojeg Kohorta obožava. No naš je sugovornik svjestan da ljubav neće trajati vječno ako izostane rezultat.

"Nije me strah već to je činjenica. Od ljubavi do razočarenja uvijek je mala granica. Očekivanja izazivaju najveću frustraciju i to ne samo u nogometu već i u životu. Moramo biti realni našeg trenutka i naših problema i izazova i raditi na tome", tvrdi Zekić koji je dosta toga prošao u svojoj trenerskoj karijeri. Pet je godina radio u Sheriffu iz Tiraspola gdje su uvjeti za rad bili fantastični, jako su dobri uvjeti bili i u Partizaniju i u Mađarskoj. Prije kada je vodio Osijek treniralo se u jako lošim uvjetima na Gradskom vrtu no postizali su se jako dobri rezultati. Sada je sve kao u snu na Opus Areni.

"Ponekad nisam ni ja svjestan da sam u svom rodnom gradu i da imamo ovakve uvjete kakve imamo. To bi trebali više poštivati i biti svjesniji koja nam je obveza. Napravile su se neke stvari koje nisu ispale kako su svi u klubu željeli. Taj novi stadion zasad nije garancija da bi gledali igre i postizali rezultate koji dolikuju takvom zdanju", rekao je trener Osijeka pa se vratio na oronuli stadion u Maksimiru gdje će njegova momčad gostovati u subotu.

"Dinamov stadion, u kakvom je god stanju i dalje je hram hrvatskog nogometa i kroz povijest i kroz rezultate", rekao je Zekić. A baš na tom Maksimiru hrvatska je nogometna reprezentacija u utorak pobijedila Armeniju i plasirala se na Europsko prvenstvo.

"Naravno da bih iskoristio ovu priliku da svima u HNS-u čestitam na ovom uspjehu, a prije svega igračima i izborniku Daliću. To je izvanredan uspjeh i to bi trebao biti još jedan zamašnjak za našu ligu, za sve mlade igrače i ponos za sve nas koji sudjelujemo u procesu nogometaša kroz HNL i naravno na ponos svakog čovjeka koji voli hrvatsku reprezentaciju. Za nekakvih šest mjeseci siguran sam da ćemo se opet moći radovati sjajnim igrama i novom uspjehu Vatrenih na Euru na čelu sa Zlatkom Dalićem", optimistično je najavio Zekić i dodao:

"U zadnjih nekoliko godina dok je Dalić izbornik bili smo drugi pa treći, a igrali smo i finale Lige nacija. Za nas ništa nije nemoguće samo da Luka Modrić bude što zdraviji i da bude u ritmu. Mislim da će to njemu biti fokus karijere i da će dati sve od sebe da budemo što bolji, a ako to bude tako ne moramo se nikoga bojati", zaključio je Zoran Zekić u razgovoru za Media servis.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam