Menu

Ivan Dodig za MS: Đoković je najbolji svih vremena, a nadam se još jednom nastupu sa Čilićem na OI

ZAGREB - Iako tenis u parovima igra već 15 godina i pritom je čak 11 godina bio u najboljih deset na svijetu Ivan Dodig tek je nakon ATP finalsa u Torinu stigao na krov svijeta. U tome mu je pomogao teniski partner Austin Krajicek.

"Prilično je cool biti broj 1", rekao je nedavno Dodigov teniski partner Austin Krajicek. Njih dvojica zajedno su prvi put igrali 2021. godine, ali samo na jednom turniru, a teniski su partneri od travnja 2022. godine.

Dodig i Krajicek ove su sezone osvojili Roland Garros, Rotterdam, Monte Carlo, Queen’s Club i Peking. Na završnici ATP sezone u Torinu nije išlo, ispali su već u skupini, ali će ipak godinu završiti kao svjetski broj 1.

"Kroz karijeru je isto jedan od ciljeva biti na vrhu svijeta. Drugi igrači moraju stisnuti da nas pređu i vjerojatno smo svima izazov za iduću godinu. Lijep je osjećaj biti na vrhu i zadovoljstvo", započeo je Ivan Dodig za Media servis.

Sada kada je konačno i to u 39. godini života ostvario cilj i postao najbolji svjetski tenisač u parovima jedna velika želja još je ostala - osvojiti jedini Grand Slam turnir koji nedostaje - US Open.

"Neće biti lako. Ove smo godine bili u polufinalu. Bili smo jako blizu, ali eto, izgubili smo od kasnijih pobjednika. Jedan od ciljeva je sigurno pokušati osvojiti taj Grand Slam", potvrdio je hrvatski tenisač i dodao kako sigurno i u 2024. nastavlja s Austinom Krajicekom.

"Nema razloga prekidati. Super igramo, dobar smo tim i napredovali smo ovu godinu. Postavili smo visoko ljestvicu. Cijela nam je godina bila dosta konstantna", dodao je Dodig.

Iduća je godina olimpijska pa se samim time nameće pitanje hoće li Ivan Dodig s dobrim prijateljem i kumom Marinom Čilićem braniti srebro iz Tokija u parovima?

"Nadam se da će se Marin oporaviti. Vidjet ćemo kako će se stvari odvijati. Dug je proces još što se tiče prijava i svega. Bilo bi mi drago da se Marin vrati tenisu i da bude zdrav i da igramo u Parizu. Sve će ovisiti o njegovom zdravlju", rekao nam je Dodig. No kako je i on u veteranskim godinama i 2. siječnja iduće kalendarske godine će na rođendanskoj torti ugasiti 39 svjećica upitali smo Dodiga do kada preko mreže namjerava napucavati žutu lopticu?

"Nemam predviđanja. Lijepo se osjećam i ako Bog da da igram još nekoliko godina bilo bi super. Sve ovisi o zdravlju. Motivacija i potpora svih ljudi oko mene uvijek je bila prisutna. Vidjet ćemo. Nadam se dobrom zdravlju. I dalje uživam u tenisu i nadam se da će biti još lijepih rezultata", rekao je hrvatski tenisač.

A jednoga dana kada ipak dođe kraj igračke karijere Dodig vjeruje da nema straha za hrvatski tenis.

"Mislim da je budućnost dobra. Kao i uvijek hrvatski je tenis dobar s talentima. S moje strane uvijek sam tu da pomognem nekome koliko mogu. Velika je budućnost pred njima. To je sigurno. Treba im puno ispravnog rada pa se može puno toga od njih očekivati", misli Dodig.

A kada ga pitamo tko je najbolji tenisač svih vremena nema nikakvih dvojbi.

"Novak Đoković je oborio sve rekorde što postoje. Daleko je otišao od svih drugih. Naravno, sada je pitanje tko koga voli više gledati kako igra, njega, Federera ili Nadala, ali to je neka druga tema. Što se tiče statistike najbolji igrač svih vremena je Đoković i tu se ne treba više raspravljati", rekao je Dodig i zaključio da će Božić provesti kod kuće u krugu obitelji i da mu je velika želja da njegovi najmiliji budu uz njega početkom godine na Australian Openu.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam