Menu

Marko Milanović: Tata mi je kratko rekao bravo, a do srebra sam došao virozan

ZAGREB - Hrvači zagrebačkog Metalca najuspješniji su hrvatski seniorski klub nakon održanog državnog prvenstva. Između ostalih za njihove se boje bori i Marko Milanović, sin predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića. 18 - godišnji Marko osvojio je srebro u dvorani u Sesvetskom Kraljevcu. Sjajni mladi hrvači svakodnevno treniraju u "Tvornici šampiona" na Zagrebačkom Velesajmu.

Dečki iz zagrebačkog hrvačkog kluba Metalac su pomeli konkurenciju u Sesvetskom Kraljevcu i s ukupno 34 i pol boda postali ekipni prvaci Lijepe naše. Drugi su ukupno hrvači varaždinske Vindije, a treći domaćini - Sesvetski Kraljevec. Posebno su dečki iz Tvornice šampiona ponosni na svoje prvake Mateja Mandića u kategoriji do 87 kilograma i Marka Koščevića u najtežoj kategoriji do 130 kilograma. Legendarni Božo Starčević ovaj put nije hrvao radi ozljede leđa, no presretan je klupskim ostvarenjem.

"Prije tri godine smo bili prvaci i sada smo potvrdili to. Uvijek imamo jaku seniorsku momčad, Koščević, ja i mnogi mladi hrvači. Gotovo svi dečki su mlađi od 23 godine, a većina njih je mlađa i od 20 godina. Sve su tijesne borbe otišle na našu stranu. Imali smo dobar dan. Mi smo radnički klub i pokazalo se da rad donosi benefite", kazao nam je legendarni hrvatski olimpijac Božo Starčević.

​Sjajna je bila finalna borba u najtežoj kategoriji do 130 kilograma u kojoj je spomenutom Marku Koščeviću, inače policijskom specijalcu suparnik bio klupski kolega Marko Milanović. Nije 18- godišnji Marko samo skretao pozornost na sebe jer je sin predsjednika republike Zorana već i zato što je već sada izvrstan hrvač. Premijerno seniorsko srebro dokaz je tome.

"Stigao sam na natjecanje praktički s temperaturom. Dok su se svi zagrijavali ja sam u svlačionici ležao, odmarao i spavao. Izašao sam na borbe i pobijedio teže i starije hrvače. Nisam imao nikakav pritisak u finalu protiv klupskog kolege jer sam i ranije znao da smo ekipno prvi", rekao je Marko Milanović za Media servis.

Otac, predsjednik Hrvatske prati što Marko radi, ali ni sam Marko ne voli kada se tata previše miješa u njegovu karijeru. Za srebro u Sesvetskom Kraljevcu otac je samo kratko rekao "Bravo". A bravo su zaslužili i Luka Prihistal i Karlo Mikec koji su u kategoriji do 67 kilograma osvojili bronce.

"Najviše mi je drago radi mog rezultata, ali i što je klub postao prvak države. U mojoj je kategoriji bila dobra konkurencija. A slična bi mogla biti i na prvenstvu države u U-23 uzrastu", rekao je Karlo Mikec.

Lovro Zurak okitio se srebrnom medaljom u najbrojnijoj kategoriji do 72 kilograma. U finalu ga je porazio Alen Fodor iz Vindije.

"Jako sam zadovoljan rezultatom, a još više ekipnim naslovom kluba. Nastavljamo sjajan rad. Žao mi je što sam izgubio finale, ali sam siguran da će biti još prilika i veselim se novim izazovima", rekao je hrvač Lovro Zurak.

A novih izazova u tekućoj godini neće nedostajati. Već 31. siječnja u Zagrebu će se održati jaki međunarodni turnir Zagreb Open, a u travnju će se u zagrebačkoj Areni po prvi put u povijesti odviti Europsko prvenstvo u hrvanju.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam