Menu

Puljak za MS: Plenković se treba naviknuti na poraze, bit će ih još

SPLIT - Ivica Puljak prvi je gradonačelnik kojega su Splićani izabrali drugi puta. Ostvario je veliku pobjedu na izvanrednim izborima i osigurao mirniji nastavak mandata iduće tri godine. Za Media servis otkrio nam je kako napreduju dogovori oko formiranja većine u Gradskom vijeću i kakvi su planovi za dalje.
Baš kao u prvom krugu i u drugom krugu izvanrednih izbora Puljak je dominirao i daleko iza sebe ostavio perotukandidata kojeg su podržavali HDZ i HSLS, Zorana Đogaša. Novi/stari gradonačelnik za Media servis je o rezultatima rekao:

"Nama je drago da smo dobili ovakvu podršku građana i za Gradsko vijeće i ostvarili smo veliku pobjedu u drugom krugu za gradonačelnika i zamjenike. Takva podrška građana nas jako veseli, a s druge strane to je i velika odgovornost koju mi shvaćamo vrlo ozbiljno i sada ćemo se posvetiti ispunjavanju svih onih obećanja koje smo davali u kampanji i nastavit ćemo istim smjerom kojim smo radili kad smo 10 mjeseci upravljali gradom''.

Što se tiče većine u Gradskom vijeću, potrebna im je jedna ruka, a Puljak ističe da su krenuli s dogovorima i sa SDP-om i s MOST-om.

"Nadam se da ćemo kroz ovaj tjedan postići dogovor i da ćemo čim prije konstituirati Gradsko vijeće. Mi ćemo pokušati i s jednima i s drugima u suradnji jer mislim da je to dobro za cijeli grad da imamo stabilnu i čvrstu suradnju. Nisu tražili nikakve pozicije, to su razgovarali o tome koji je optimalan način za suradnju i mislimd a tu neće biti problema da se dogovorimo''.

Nada se da će sad uslijediti tri godine mirnijeg razdoblja i da će se moći posvjetiti projektima.

''To su gospodarenje otpadom, čišćenje grada, projekti Žnjana, izgradnje vrtića, traženje terena za gradnju škole u jednom dijelu grada i nastavak ostalih projekata poput reorganizacije gradske uprave, smart city i ostale stvari koje smo započeli kojih ima jako puno u različitim resorima''.

Nakon izbornog fijaska s kandidatom Đogašem, prvi čovjek splitskog HDZ-a Vice Mihanović dao je ostavku, a premijer Andrej Plenković je istaknuo malu izlaznost, nepotrebnost izvanrednih izbora, ali i to da je se tijekom cijele kampanje širila mržnja.

"Očekivao da sam da će on dostojanstvenije primiti poraz i treba se naviknuti jer bit će ih još u budućnosti. Nekako mi smeta što na neki način opet vrijeđa građane, odnosno većinu građana u Splitu. Ali to je njegova stvar i ne bih dalje ulazio u prepucavanje. To je njihova retorika, a ja se podsjećam da sam i uz ovakvu izlaznost dobio 1.000 glasova više nego što je dobio Andro Krstulović Opara kada u drugom krugu kad je bila veća izlaznost''.

Iako tvrdi da mu je osobna ambicija Grad Split i da se nada još jednom mandatu, ni nacionalna politika mu nije mrska.

 "Ako budem dobar gradonačelnik, ako građani budu željeli nema problema da i druge stvari radim u politici. S druge strane stranka Centar je nacionalna stranka i naravno da imamo ambicije sudjelovati u nacionalnoj politici''.

Ne možemo isključiti mogućnost da se pojavite na listi na nekim od predstojećih izbora?

''To je daleko, to ćemo još vidjeti''.

za kraj se osvrnuo na nadolazeći festival Fusion koji će se 22. i 23. srpnja održati u splitskom Parku mladeži, na istoj pozornici na kojoj se održala i Ultra. Komentirao je i važnost kreativnih industrija u kontekstu gospodarskog oporavka.

"Lijepo je da se ovakvi festivali održavaju i mi ćemo ih i dalje podržavati. Nekad je infrastruktura u Splitu prenapregnuta i potrudit ćemo se u budućnosti da to popravimo. Turizam je važan dio ekonomije i ono što bismo mi željeli da taj turizam povežemo s modernom ekonomijom. Vi ste spomenuli kreativne industrije, a mi bismo željeli da se i druge industrije, tipa visokotehnološka industrija i dalje razvijaju, tako da se i turizam poveže s njima i da u jednoj sinergiji pridonose gospodarskom razvoju''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam