Menu

Puljak za MS: Đogaša sam pozvao na sučeljavanje i da se prestane skrivati iza Plenkovića

ZAGREB/SPLIT - Donedavni gradonačelnik Splita Ivica Puljak u Intervjuu tjedna Media servisa komentirao je trenutnu političku situaciju u gradu, rušenje kvoruma na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u dosadašnjem sastavu, ali i otkrio očekivanja od nadolazećih izvanrednih izbora na kojima se nada ponovno pridobiti povjerenje sugrađana. S Puljkom je razgovarala Andrea Marić.
Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Splita prije izvanrednih izbora nisu izglasane neke od bitnih točaka za funkcioniranje grada jer je završila rušenjem kvoruma. Puljak koji će ponovno tražiti povjerenje građana u ime Centra na to kaže:

''Iskreno govoreći očekivao sam da će vijećnici ipak završiti ovu sjednicu Gradskog vijeća mirno i da će donijeti važne odluke za grad. Nije me iznenadilo što su srušili kvorum jer znajući kakava je politička struktura Gradskog vijeća, radi koje smo mi i podnijeli ostavke i ponovo idemo na izbore. Mi znamo da su oni neodgovorni i radi te neodgovornosti su oni srušili kvorum. To je uglavnom dogovor između HDZ-a i SDP-a jer njima ne odgovaraju kotarski izbori koji bi se dogodili isti dan kad i izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće''.

Dodaje da se ipak nada da će se kotarski izbori održati istog dana. No ističe da su spremni na sve smicalice HDZ-a i da se ne boje mišljenja građana. A je li požalio što je dao ostavku na mjesto gradonačelniak zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijem Kuzmanićem?

''Nisam. Ja vam nikada ne želim za onim što se dogodilo u prošlosti. Mi gledamo u budućnost, a to je odluka koju smo mi donijeli svjesno i s punim povjerenjem u građane grada Splita, da ih pitamo jesu li zadovoljni smjerom kojim smo mi krenuli. Ako jesu neka nam daju još veću podršku da zaista možemo sve svoje ideje još bolje i brže implementirati u grad Split i da nastavimo ovim smjerom kojeg smo mi zacrtali. To je smjer uvođenja reda, smjer javnih natječaja, smjer brige o javnom novcu i javnim prostorima''.

U novu utrku ide s istim timom i još jednom odgovara je li mu Ivošević teret zbog optužnice DORH-a radi prijetnje novinarki.

"Apsolutno Ivošević nikada nije bio teret. On je nosio teret bivših vlasti i svog nereda koji je vladao u Splitu. Zajedno smo uvodili red i sređivali stanja i mislimo da on nije politički teret ni za mene ni za stranku ni za Split''.

Uz Puljka, gradonačelničku funkciju žele i Željko Kerum, Davor Matijević, Josip Markotić, a u ime HDZ-a iako ne član te stranke. Zoran Đogaš. Drugačija je postava nego prije godinu dana, a je li i kompliciranija? Puljak kaže da ne komentira druge kandidate.

''Mi kažemo da se borimo protiv HDZ-ova načina upravljanja i onoga što su oni predstavljali za Split, a sada predstavljaju u cijeloj zemlji. To je njihova korupcija, klijentelizam i kriminal kojim su vladali i nas zanima kako da to prekinemo i to smo mi napravili ovih 10 mjeseci. Mi smo koncentrirani na to da prikažemo koje su našli ideje i što smo mi radili''.

Ipak ih zove na sraz programa.

''Ja sam danas pozvao na sučeljavanje kandidata HDZ a i ostale kandidata, ali prvenstveno njega da sučelimo dva modela upravljanja - ovaj naš uvođenja reda, javnih natječaja, bez pogodovanja i njihov model kriminala, korupcije, klijentelizma. Ali on se non-stop skriva iza Plenkovića koji je jučer bio u Splitu i koji se, izgleda, predstavlja kao da je on kandidat za gradonačelnika. Pozvao sam gospodina Đogaša koji je predstavnik HDZ-a da se prestane skrivati iza Plenkovića''.

Uvjeren je da će ponovno biti prvi čovjek grada pa na pitanje s kojim partnerima se vidi, Puljak odgovara:

"Mi se nadamo i tako govore nove ankete da ćemo imati još veću podršku u Gradskom vijeću i da ćemo imati stabilnu vlast s ovim partnerima s kojima smo bili do sada. Mi smo s njima imali korektne odnose i mislim da nećemo imati problema kad se formira novo Gradsko vijeće da imamo jednu stabilnu situaciju u Gradskom vijeću''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam