Menu

Grlić Radman ekskluzivno za MS: Najoštrije smo osudili podizanje spomenika, izgrednici sa zastavama su privedeni

ZAGREB - Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman u ekskluzivnom Intervjuu tjedna Media servisa osvrnuo se na situaciju u Trstu i podizanju spomenika Gabrieleu D‘Annunziju, Talijanu koji je upravo na današnji dan prije sto godina okupirao Rijeku.
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova odmah je reagiralo diplomatskom notom, kojim su, kaže Grlić Radman ekskluzivno za Media servis.

"Najoštrije smo osudili takav čin, bio je i talijanski veleposlanik koji se na neki način ispričao. Hrvatska policija je pravodobno reagirala na postavljanje zastava Kraljevine Italije, one okupatorske i privela je izgrednike", rekao je Grlić Radman.

Dodao je da se ovdje radi o primjeru koji nije državna politika, nego politika lokalnih vlasti u Trstu.

"To su ideologije koje su poražene i koje su uvele u strahotu 2. Svjetskoga rata. Svi oni koji podržavaju takvu ideologiju nemaju mjesta u ovakvoj Europskoj uniji".

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam