Menu

Velike sile usvojile plan za Siriju

ZAGREB- Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je usvojilo rezoluciju o Siriji. U njoj se izričito traži od svih strana u sirijskom konfliktu da trenutno prestanu s napadima na civile. U njoj se izričito traži od svih strana u sirijskom konfliktu da trenutno prestanu s napadima na civile. U rezoluciji se navodi da će sirijski narod odlučiti o budućnosti Sirije. Tekst sadrži i ranije usuglašene rokove formiranja prijelazne vlade i organiziranja izbora pod nadzorom Ujedinjenih naroda. Rezolucija upućuje glavnog tajnika UN-a Ban Ki Moona da pozove na pregovore predstavnike sirijske vlade i opozicije o političkoj tranziciji, a koji bi trebali početi početkom siječnja sljedeće godine. Američki državni sekretar John Kerry je napomenuo da i dalje postoje različita stajališta po pitanju Asada...





"Predsjednik Asad izgubio je kredibilitet da bi mogao ujediniti zemlju, kao i moralni kredibilitet da bi mogao vladati u budućnosti", rekao je Kerrry.
nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam