Menu

Dodijeljene nagrade „Ruža Zagrebačke županije“ 2024

VELIKA GORICA - U Centru za posjetitelje u Velikoj Gorici održana je svečana dodjela nagrada „Ruža Zagrebačke županije“, koju organizira Turistička zajednica Zagrebačke županije. Ovo događanje okupilo je brojne istaknute uzvanike, slaveći rast i uspjeh turističke destinacije koja bilježi značajan porast broja noćenja. U okviru ovogodišnje dodjele nagrađeno je čak 18 zaslužnih laureata. Priopćenje u cijelosti prenosimo u nastavku:
"Ruža Zagrebačke županije, sada već tradicionalna manifestacija, dodijelila je nagrade u šest kategorija, uz poseban naglasak na posebne nagrade. Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović, istaknula je: „Ove nagrade simboliziraju našu posvećenost izvrsnosti i inovaciji u turizmu stavljajući segment održivosti među ključne kriterije. Svaki od nagrađenih dionika dao je izniman doprinos razvoju i promociji Zagrebačke županije kao vrhunske turističke destinacije. Njihova predanost i trud inspiracija su svima nama i pokazuju kako zajednički rad može rezultirati izvanrednim postignućima. Ponosna sam na sve dobitnike i na sve one koji svojim radom i entuzijazmom kontinuirano podižu standarde naše turističke ponude.“ Nagrade u kategoriji održivog turizma osvojili su Cantilly Garden Restaurant, prepoznat po svojoj ekološki osviještenoj ponudi, te Vina Bedekovich, koja kontinuirano promovira održivu vinogradarsku praksu.

U kategoriji inovativnih proizvoda i usluga nagrađeni su Santa Domenica Trifecta Weekend 2023, prva Spartan utrka u Hrvatskoj koja je privukla brojne zaljubljenike u avanturistički turizam, te HoTur obrt za usluge, koji svojim inovativnim pristupom unapređuje turističku ponudu. Obitelj Ivančić, vlasnici Restorana Ivančić i manifestacija „Štruklijada, štrudlijada i kestenijada“ odnijeli su nagrade u kategoriji eno-gastro turizma zahvaljujući svojim iznimnim gastronomskim ponudama koje promoviraju lokalne specijalitete. U kategoriji smještajnih objekata, nagrade su dobili Villa Cesarica, prepoznata po luksuznom i autentičnom smještaju, te Feel Good, objekt koji svojim uslugama i udobnošću osigurava nezaboravan boravak gostima. Samoborske ugostiteljske legende Mirko Šintić i Matilda Mihalea Purić pokazali su tradiciju i kvalitetu Samobora kao turističke destinacije. Nagrade za društveno odgovorno poduzetništvo osvojili su Naftalan kozmetika - Ivalan Terme d.o.o. i Hrvatsku pošta. Posebna nagrada za doprinos razvoju kontinentalnog turizma te razvoja turizma u smjeru održivosti, dodijeljena je donedavnoj ministrici turizma i sporta dr. sc. Nikolini Brnjac, koja je također prisustvovala događaju, izjavila je: „Svjesni smo da nema cjelogodišnjeg turizma bez razvoja kontinentalnog turizma. Kontinentalni turizam ima itekako što za ponuditi i doprinijeti cjelokupnom održivom turizmu Republike Hrvatske i upravo zato smo veliku pažnju i značajna sredstva u mojem mandatu usmjerili u investicije u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Naš kontinentalni dio jednako je važan kao i naša obala, a nerijetko nudi mir koji je sve više glavni motiv prilikom odabira destinacije za odmor. Upravo to nudi Zagrebačka županija. Čestitam svim ostalim dobitnicima nagrada.“

Konjičkom klubu Trajbar Team dodjeljena je posebna nagrada za doprinos aktivnom turizmu, PUB-u Cubismo za jedinstveni ugostiteljski koncept, Mon Ami za izvrsnu uslugu i inovativnost, te „Green silence vili“ za promicanje održivog turizma i očuvanje okoliša kao i Ivani Belošević, vlasnici Pekare Cipov iz Buševca. Ove godine, u Parku Plemenite općine turopoljske predstavljena je nova i inovativna turistička instalacija, koja naglašava važnost zaštite prirodnih bogatstava i očuvanja tradicije. Instalacija obuhvaća rasvjetu i uređenje stabala, pružajući jedinstveni doživljaj posjetiteljima dodatno obogaćujući ovaj prostor. Instalaciju je kreirala dizajnerica Tina Miličević s kojom je ostvarena i suradnja na novom suveniru Turističke zajednice Zagrebačke županije - naušnicama i brošu nastalih tradicionalnom tehnikom tkanja. Za glazbeni ugođaj pobrinule su se talentirane Jane, koje su svojom izvedbom oduševile prisutne goste, dodatno uveličavši večer. Turistička zajednica Zagrebačke županije nastavlja ovu važnu inicijativu koja doprinosi promociji i razvoju turizma Zagrebačke županije, jer kako kaže direktorica Alilović „glavna pokretačka snaga uvijek leži u ljudima.“

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam