Menu

Ususret 2. GinIstri u Rovinju održano ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova

ROVINJ - U Rovinju je, ususret drugom GinIstra Festivalu, održano ocjenjivanje pristiglih uzoraka ginova koji će javnosti biti predstavljeni prvog vikenda u listopadu. Na ocjenjivanje je pristiglo 57 uzoraka koje je poslalo 30-ak proizvođača iz četiri države: Hrvatske, Italije, Slovenije i Srbije.

Osim samih proizvođača i članovi stručnog žirija stigli su izvan granica Lijepe naše, sve redom stručnjaci u ovom području pa evo što je o kvaliteti uzoraka rekao Ivan Urošević s Poljoprivrednog univerziteta u Beogradu:

"Sve u svemu, jako dobro, velik je potencijal, dosta dobra kvaliteta i mislim da je i sam odabir komisije bio izuzetno kvalitetan i stručan jer ocjene su bile ujednačene, bez nekih iskakanja. Sve to govori da je ovo jedno uspješno ocjenjivanje gdje su rezultati na kraju zaista realni onoga što je bilo ponuđeno".

Kvalitetu ginova pohvalio je i Marin Žulj s Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

"Mogu reći da je kvaliteta proizvoda iznenađujuće dobra, obzirom da vlada neznanje koje smo među samim proizvođačima komentirali da treba još edukacije, treba raditi na samom podizanju i znanja, ali i kulture pijenja pića. Iznenađujuće je dobro, baze su bile relativno čiste, lijepi skladni destilati, umjereni, harmonični".

Svi ocijenjeni ginovi moći će se probati na drugoj GinIstri 6. i 7. listopada u Staroj tvornici duhana u Rovinju, a karte se mogu kupiti putem sustava Eventim.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam