Menu

Nakon talijanskog, SPIN Energy osvaja i hrvatsko tržište

ZAGREB - Tvrtka specijalizirana u području greenfield razvoja solarnih elektrana SPIN Energy, nakon što se nametnula na talijanskom tržištu, širi svoje poslovanje i na Hrvatsku.
 ''SPIN Energy kao neovisna tvrtka koja je isključivo specijalizirana u području greenfield razvoja solarnih elektrana sa stalnim internim timom stručnjaka specijaliziranih za različite aspekte razvoja, omogućuje ekspertizu od same identifikacije lokacija do građevinske dozvole (RTB) s naglaskom na visoko kvalitetnim projektima preko kojih se u kratkom razdoblju uspjela nametnuti na talijanskom tržištu,  na kojem će samo ove godine razvijati preko 1GW projekata. Jedan od pokazatelja njihovog pristupa i ekspertize je i činjenica da su jednoj od najvećih investicijskih banka prodali 87MW. U potpunosti s vlastitim kapitalom i jedinstvenim pristupom razvoju, svojim poslovnim partnerima omogućuje pristup visokokvalitetnim projektima u najkraćem vremenskom roku.

Koristeći svoje bogato iskustvo SPIN Energy otvara tvrtku i u Hrvatskoj gdje će primjenjivati već dokazano uspješnu ekspertizu usmjerenoj na inovativnom pristupu razvoju solarnih elektrana koji se temelji na tehnologiji za razvoj obnovljivih izvora energije i energetsku tranziciju. S već velikim iskustvom stečenim na najefikasnijima europskim tržištima, pokušavaju pomoći pri usmjeravanju hrvatske regulative kako bi hrvatsko tržište koje posjeduje ogroman potencijal  u tom području bilo što učinkovitije.

Dosadašnji brojni poslovni uspjesi samih osnivača SPIN Energy-a mnogo govore o ozbiljnom poslovnom pristupu i razvojnim kapacitetima ove tvrtke. Neal Gandhi jedan od suosnivača je gotovo cijelu karijeru posvetio osnivanju i širenju tvrtki s inovativnim pristupima. Portofolio njegovih kompanija na samom vrhuncu je postigao vrijednost od preko 500 milijuna EUR. Poduzetnik Igor Ostrolučanin, Zagrepčanin s londonskom adresom preko 20 godina,  također jedan od suosnivača, posjeduje već dokazano veliko iskustvo u poslu s energetikom i u pozicioniranju odnosno građenju uspješnog poslovanja i vođenju tvrtki koje su na koncu ostvarile velike uspješne poslovne rezultate. Ostrolučanin se dosadašnjim radom pokazao kao jedan od vodećih stručnjaka u području energetike te je bio član višeg rukovodstva u kompanijama poput Enela, EDF-a, Deutsche Banke, VTB Capitala te Cargill Internationala. Prije osnivanja vlastite tvrtke uveo je Statkraft u Hrvatsku i odlučio samostalno nastaviti karijeru u području obnovljivih izvora energije.

SPIN Energy koristi inovativan i  jedinstven pristup razvoju solarnih elektrana koji se temelji na znanstvenim podacima, profilira i odabire mogućnosti za projekte na temelju stvarnih i očekivanih kapaciteta Operatora prijenosnog sustava, dok se sama analiza zemljišta temelji na cjelovitom pristupu koji pokriva sve relevantne aspekte projekta uključujući procese zoniranja i planiranja zemljišta. 

Jedna od ključnih prednosti je dubinsko poznavanje procesa razvoja te sposobnost odabira ekološki najodrživijih područja za razvoj solarnih elektrana'', priopćili su iz tvrtke SPIN Energy.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam