Menu

Noć knjige 2023. održava se na temu "Sanjaju li roboti električne knjige?"

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige od 21. do 23. travnja održava se Noć knjige, najmasovnija kulturna manifestacija u Hrvatskoj.
Ovom se manifestacijom već više od desetljeća slavi knjiga i daje se poticaj kulturi čitanja u suvremenom društvu. Noć knjige ove se godine održava na temu "Sanjaju li roboti električne knjige?" i se propitkuje fenomen umjetne inteligencije.

Može li umjetna inteligencija biti korisna i za knjigu i čitanje? Kako? Zanemarujemo li, oslanjajući se olako na njezina rješenja, vlastite intelektualne resurse? Hoće li umjetna inteligencija u nekom trenutku moći potpuno zamijeniti čovjeka? Može li stroj postati uspješan autor? Što bi to moglo značiti za umjetnost, osobito za književnost? - samo su neka od pitanja kojima će se ovogodišnja manifestacija baviti.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam