Menu

Klinika za očne bolesti KB-a Sveti Duh obnovila status Suradnog centra WHO-a

ZAGREB - Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" obnovila je status Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) za dječju oftalmologiju, piše Jutarnji list.
Dodijeljenim statusom klinika je ostala jedini klinički Suradni centar WHO-a u Republici Hrvatskoj. Klinika za očne bolesti Kliničke bolnice "Sveti Duh" prošle godine dobila je status Referentnog centra Ministarstva zdravstva RH: za dječju oftalmologiju i strabizam te za nasljedne distrofije mrežnice.

Predstojnik Klinike Mladen Bušić istaknuo je da je Klinika, kao Suradni centar WHO-a, u protekle četiri godine uložila izniman trud u provedbi projekata WHO-a i edukaciji stručnjaka iz drugih zemalja, a sve s ciljem uspostave probira na slabovidnost u četverogodišnje djece te uspostave testa crvenog refleksa iz očnog dna kao prvog probirnog testa vida pri otpustu djeteta iz rodilišta.

''Svi djelatnici Klinike za očne bolesti Kliničke bolnice ‘Sveti Duh‘ s ponosom naglašavaju da je obnova statusa Suradnog centra Svjetske zdravstvene organizacije još veći uspjeh od same dodjele prije četiri godine, posebno stoga što i dalje ostajemo jedini klinički Suradni centar WHO-a u Republici Hrvatskoj'', izjavio je Bušić za Jutarnji.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam