Menu

Sutra započinje dvodnevna 10. MAKK konferencija na temu budućnosti kreativnosti

ZAGREB - U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti sutra u 9 sati započinje dvodnevna Međunarodna autorska kreativna konferencija. Što su pripremili za 10. izdanje MAKK konferencije za Media servis je otrkio jedan od organizatora Milan Majerović-Stilinović:

''Kao što je njeno 10. izdanje, mi ove godine gledamo 10 godina u budućnost i pričamo o onome što kreativce, a posebno glazbene kreativce i glazbenu industriju očekuje u sljedećih deset godina. Naslov konferencije je '2032. - budućnost kreativnosti'.''

Prvog dana 10. MAKK konferencije na rasporedu je rasprava o fenomenu digitalnog streaminga, potom će se predstaviti Ured za izvoz glazbe Hrvatska pa će uslijediti panel diskusija 'Deset godina od danas', a zadnji dio prvog dana je rezerviran za Eurosong i raspravu o tome koliko je bitno za pojedinca i državu ostvariti dobar uspjeh na tom natjecanju.

Konferencija se održava u organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, a Majerović-Stilinović ističe da je MAKK mjesto susreta glazbenika, ljudi koji se bave poslovnim trendovima i pravnim reperkusijama s terena.

''Tako da zapravo o jednoj kreativnoj temi raspravljaju različiti stručnjaci iz više područja i svatko iz svoje perspektive kroz dva dana. To je prilika i doznati što se novoga događa i kako se autorsko pravo i ideja autorstva uopće prilagođavaju svim ovim medijskim i digitalnim trendovima koji se događaju zadnjih godina''.

Za kraj je naglasio da ga veseli to što nakon dvije pandemijske godine katastrofalne za glazbenike svi svjedočimo povratku glazbe.

Cijeli program dvodnevne MAKK konferencije možete pronaći OVDJE.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam