×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 2085

Menu

Infobip prestavio svoj najveći inovacijski centar na svijetu

ZAGREB - Prvi hrvatski jednorog, odnosno tvrtka "teška" više od milijun dolara, Infobip, predstavila je svoj najveći inovacijski centar na svijetu i to u Zagrebu. Na gotovo 12 tisuća kvadrata zatvorenog prostora, kampus Alpha Centauri središte je ovog modernog startupa koji svojim zaposlenicima nudi sve - teretanu, apartmane za goste kampusa, nekoliko dnevnih boravaka, pa i restoran s privatnim chefom.
Novi moderni inovacijski kampus hrvatskog startup jednoroga Infobipa prostire se na tri etaže i osam katova, pun je zelenila, a napravljen je za 800 zaposlenika, što je ujedno njihov najveći kampus na svijetu. U njega je uloženo 150 milijuna kuna, a zaposlenici imaju i menzu, za koju se namirnice nabavljaju od lokalnih OPG-ova, koje priprema chef Zdravko Perić. Ovakav kampus globalno je sjedište inženjerske izvrsnosti, poručio je suosnivač i izvršni direktor Silvio Kutić.

"Znači ranije smo bili u nekoliko prostora u Zagrebu. Kroz ovaj prostor imamo odlične uvjete, tu je menza, ljudi iz cijelog svijeta ovdje dolaze u smještaj na projekte, razmjenu iskustava, ideja. Nama je ideja kroz bolji način rada i bolju komunikaciju stvarati veće inovacije u industriji kojom se bavimo."

Ideja za kampus nastala je u svega 10 dana, dok je za provedbu projekta trebalo dvije godine. Član projektnog tima, arhitekt Marko Dabrović objasnio je kako je fokus na zelenim fasadama, ekologiji i energetskoj učinkovitosti.

"Kuća ima A+ razred. Kao glavni energent koristi se toplina podzemne vode, koja se onda pumpa i cirkulira tako da se dobije puno učinkovitiji i tiši sustav tipičnog zračnog hlađenja."Osim novootvorenog inženjerskog centra u Zagrebu, Infobip ima osam razvojnih centara diljem svijeta, a uskoro planiraju i izgradnju novoga.

"Pretpostavljam sljedeće godine, još nismo konačno odlučili, ali sljedeće godine ćemo početi gradnju i to će biti kampus za, recimo ovaj kampus je za 800 zaposlenika, a u Sarajevu će biti za 500 u prvoj fazi."

Moderni inovacijski centar učvrstio je položaj Infobipa kao najuspješnije tehnološke startup tvrtke u Hrvatskoj, ali i postavio Zagreb i našu zemlju na vodeće mjesto tehnološke industrije u ovom dijelu Europe.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam