Menu

Algebra i britanski Goldsmiths dogovorili partnerstvo koje studentima omogućava dvije diplome

ZAGREB - Algebrini studenti moći će studirati po programima jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta prema World University Rankingu. Britanski Goldsmiths i Algebra svečano su potpisali partnerski ugovor koji studentima osigurava hrvatsku i britansku diplomu.
Suradnja dviju institucija otvara brojne mogućnosti domaćim i stranim studentima kojima će britanska diploma biti značajno pristupačnija, ali ih i dodatno motivirati da odaberu Hrvatsku kao svoju akademsku destinaciju te svojim znanjima i vještinama u budućnosti podupru rast i održivost hrvatskog gospodarstva.

“Tijekom procesa vrednovanja svojih studijskih programa dodatno smo se uvjerili i u kvalitete svojih partnera iz Londona što nas je potaknulo da već u tekućoj akademskoj godini započnemo provoditi dvostruko ocjenjivanje svih ispita te pružanje razvojno orijentirane povratne informacije studentima nakon svake provjere znanja.” rekao je Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra, prilikom svečanog potpisivanja partnerskog ugovora u Londonu.

"Ugovor o suradnji koji je Algebra potpisala s Goldsmiths Sveučilištem u Londonu kruna je procesa koji je trajao dvije godine i u kojem su vrednovani naši studijski programi. Naša do sada prepoznata kvaliteta i od strane Agencije za znanost i visoko obrazovanje i certifikati kvalitete bili su presudni da dođemo u ovu poziciju u kojoj smo danas. Jako smo ponosni što će naši studenti koji će studirati u Zagrebu biti u prilici dobiti i našu i britansku diplomu. Kroz sami proces puno smo naučili od naših partnera iz Londona i vjerujemo da će to unaprijediti naše provođenje visokog obrazovanja u Hrvatskoj."

Algebrini studenti će već od akademske godine 2022./2023. moći studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koji su vrednovani od strane jednog od 500 najboljih svjetskih sveučilišta. Studenti koji se odluče za ovu mogućnost pohađat će kolegije na engleskom jeziku. Uvjeti za upis jednaki su uvjetima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obaveznu provjeru znanja engleskog jezika.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam