Menu

HAMAG-BICRO otvorio ispostavu u Sisku

SISAK - Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) otvorila je petu po redu ispostavu u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ - BOND 2. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘‘Ispostava je otvorena u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Sisak - PISAK u Sisku. Cilj projekta BOND je doprinijeti povećanju razine poduzetničkih aktivnosti stvaranjem povoljnijeg poduzetničkog okruženja u svim regijama Republike Hrvatske te na taj način osigurati stabilan rast i razvoj cjelokupnog gospodarstva. Povodom svečanog otvorenja ispostave HAMAG-BICRO-a u Sisku, okupljenim uzvanicima uvodno se obratio župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak, mag. iur.:

“Današnje otvorenje ispostave HAMAG-BICRO-a, konkretan je potez kojim država daje podršku gospodarstvu. Ispostava u Sisku podrazumijeva blizinu usluge, djelatnike koji su na raspolaganju poduzetnicima kako za savjetodavne smjernice, tako i za konkretno realiziranje dodjele beskamatnih sredstava i svih drugih dostupnih mjera za poticanje gospodarstva.”

Prisutnima se potom obratio Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a: “Projekt BOND reflektira zadani cilj daljnjeg razvoja agencije HAMAG-BICRO koja je na raspolaganju mikro, malim i srednjim poduzetnicima već gotovo tri desetljeća. Naš krajnji cilj je decentralizacija. Potaknuti potrebama poduzetnika koje osluškujemo dugi niz godina, ovim projektom spajamo županije i disperziramo znanja, sadržaje i poslovne susrete do sad većinom akumulirane u glavnom gradu. S ciljem stvaranja povoljnijeg poduzetničkog okruženja, raspodijelit ćemo dijelove našeg uhodanog sustava u svih 20 županija kako bismo kreirali ujednačen, standardiziran i međusobno sinkroniziran sustav podrške poduzetnicima, aparat koji će im služiti kao servis za sve njihove potrebe poslovanja.”

Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a održao je prezentaciju „Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a putem Mreže BOND“ u okviru koje je predstavio planirane aktivnosti u okviru projekta BOND. U ulozi domaćina, prisutne je pozdravila Krunoslava Kosina Milutinović, voditeljica Poduzetničkog inkubatora Sisak: “PISAK kao prvi i najveći privatni poduzetnički inkubator u Republici Hrvatskoj svakodnevno živi i radi s poduzetnicima. Upravo je otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a u PISKU „kruna“ kontinuiranog nadopunjavanja usluga koje pružamo poduzetnicima, to je usluga „sve na jednom mjestu“ za poduzetnike Sisačko-moslavačke županije. Dolazak HAMAG-BICRO-a u Sisak predstavlja dolazak u nukleus realnog životalokalnih poduzetnika. To znači da sustav ide prema dostupnosti, sagledavanju i zasigurno učinkovitijem rješavanju problema s kojima se poduzetnici susreću.“

U okviru prve faze projekta uspostavljena je Mreža BOND koja objedinjuje poduzetničke potporne institucije iz svih županija Republike Hrvatske, a kroz drugu fazu projekta planirana je standardizacija i implementacija novih usluga, učlanjenje novih članova te jačanje njihovih kapaciteta. Od lipnja 2021. godine Mreža BOND djeluje kao udruga, čiji je član i Poduzetnički inkubator Sisak - PISAK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U ispostavi HAMAG-BICRO-a u Sisku poduzetnicima i svim zainteresiranima na raspolaganju će biti zaposlenica Katarina Luketić Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..‘‘

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam