Menu

Održana radionica u okviru RACVIAC Projekta "Roba i tehnologije dvojne (civilno-vojne) namjene"

ZAGREB - Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) u Zagrebu održana je Radionica u okviru RACVIAC Projekta „Roba i tehnologije dvojne (civilno-vojne) namjene“.
Tijekom uvodnog govora, direktor RACVIAC - Centra za sigurnosnu suradnju, umirovljeni general-bojnik Jeronim Bazo iskoristio je priliku da izrazi zahvalnost za doprinos FER-a u organizaciji ove jednodnevne Radionice. Također je naglasio važnost ovakvih Outreach programa usmjerenih na podizanje svijesti o potrebi zaštite integriteta akademskih istraživanja koja uključuju robu i tehnologije s dvostrukom civilno-vojnom namjenom, a koja se provode na akademskim institucijama i financiraju se iz sredstava EU, sa širim ciljem borbe protiv suvremenih izazova širenja oružja za masovno uništenje.

Prodekan za znanost Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Nikola Mišković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Fakultet bio domaćin ove aktivnosti, kao i pozitivna očekivanja od daljnje suradnje s RACVIAC - Centrom za sigurnosnu suradnju na sličnim projektima. Profesor Mišković naglasio je važnost upoznavanja akademske zajednice sa regulativama Europske Unije i međunarodnim režimima koji se odnose na proizvode i tehnologije s dvostrukom namjenom.

Na Radionici su, pored predstavnika FER-a, govorili i predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Belgije, Europske Komisije, Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, Hrvatske udruge za umjetnu inteligenciju te konzultanti iz Ujedinjene Kraljevine i SAD-a. Na radionici je sudjelovalo više od 40 stručnjaka iz akademske zajednice i vladinih te međunarodnih organizacija iz 11 država, od kojih je većina, zbog epidemiloških mjera bila prisutna on-line.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam