Menu

Priključite se projektu „The Blind Run“, protrčite ili se prošećite i podržite Hrvatski savez slijepih

ZAGREB - Na području bivše vojarne u Samoboru (ulica Savke Dabčević Kučar), u subotu 30. listopada, s početkom u 11:00 sati održat će se utrka „The Blind Run“. Ovaj humanitarni projekt organizira Udruga Djeca za bolji svijet iz Samobora, a namijenjen je osobama svih životnih dobi kako bi se podigla senzibilnost zajednice za osobe koje imaju problema s vidom te ih se uključilo u sve segmente društva.
„The Blind Run“ projekt, koji bismo na hrvatski jezik preveli kao „Utrka naslijepo“ zamišljen je kao utrka, odnosno šetnja u kojoj sudjeluju slijepe i slabovidne osobe, ali i osobe koje nemaju problema s vidom. Osobe koje sudjeluju u utrci rutu prolaze u paru s drugom osobom. Ako će se utrci priključiti par od dvije osobe koje nemaju problema s vidom, jedna će od njih tada morati staviti maskicu za oči. Uvjet je da barem jedna osoba koja trči u paru s drugom nema mogućnost vidjeti kamo se kreće.

Parovi će biti povezani vezicom kako bi se kvalitetnije kretali i snalazili u prostoru“, objasnio je koncept projekta „The Blind Run“ predsjednik udruge Djeca za bolji svijet Leo Petrov te dodao: „Kotizacija za utrku se ne naplaćuje, a prilozi su dobrovoljni. Sav novac koji tako prikupimo ide za Hrvatski savez slijepih.“

Pravila utrke

Osobe koje se 30. listopada priključe projektu „The Blind Run“ mogu trčati ili hodati u paru. Dužina kruga je 800 metara. Broj krugova koji su prolaznici prošli unutar jednog sata donijet će i pobjednika utrke/šetnje. Za svaki prehodani ili pretrčani krug svaki par osigurava određeni iznos novca koji će od strane sponzora biti uplaćen Hrvatskom savezu slijepih.

„Za one koji neće sudjelovati u utrci organiziramo igre tijekom kojih će s prekrivenim očima morati odgonetnuti koji predmet drže u ruci ili će morati precizno prelaziti poligon, a sve kako bi se svi senzibilizirati s osobama koje ne vide. Svi koji se priključe ovom projektu u subotu dobiti će medalju i prigodne nagrade“, zaključio je Leo Petrov i još jednom pozvao sve da se priključe ovom humanitarnom projektu kako bi se što više sredstava osiguralo za Hrvatski savez slijepih.

VIŠE O UDRUZI „DJECA ZA BOLJI SVIJET“ I NJENIM CILJEVIMA

Udruga Djeca za bolji svijet prvenstveno u cilju ima da se djeca od malih nogu uče prihvaćanju različitosti, usvajanju novih znanja, razvijaju nove vještine, ali isto tako i svakodnevno pomažu drugima. Jednako tako cilj nam je djecu poučiti kako se odgovorno odnositi prema prirodi, životinjama i cijelom ekosustavu, kreirajući tako bolji i ljepši svijet. Smatramo da na takav način djeca u budućnosti mogu postati dobri i plemeniti ljudi širokih pogleda i svjetonazora što svi mi kao roditelji priželjkujemo. U prilog tome govore i projekti koje smo do sada realizirali. Udruga Djeca za bolji svijet /Children for Better World je i prije svog osnivanja djelovala godinu dana kao građanska inicijativa u sklopu koje su se organizirale razne kreativne, edukativne radionice bazirane, između ostalog, i na humanitarnom radu.

Tako smo do sad organizirali razne radionice od natjecanja u pjevanju, slikanju, modelarstvu, plesanju, pa do raznih humanitarnih akcija gdje smo radili na Ambient farmi u okolici Dugog Sela (hranili životinje i uređivali farmu), pomagali skloništu za napuštene životinje Luč Zagorja u Mariji Bistrici, osmišljavali, izgrađivali, postavljali i bojali kućice za mačke u centru Zagreba, u Tkalčićevoj ulici, postavljali u vrtićima u gradu Samoboru hotele za pčele, pomagali u berbi jagoda, snimili smo čak i glazbeni spot s plesom Jeruzalema, organizirali smo prvu utrku brodića na potoku Gradni u Samoboru gdje su izradi brodića ali i natjecanju sudjelovala djeca sa sindromom Down i gdje je sav prihod koji je prikupljen darovan Udruzi za sindrom Down iz Zagreba.

Udruga je za svoje djelovanje dobila i priznanje od međunarodne udruge Good Deeds Day - humanitarne organizacije koja se bavi promoviranjem dobrih djela i koja djeluje na području 110 zemalja u svijetu, gdje izabrani kao lideri u promoviranju i organiziranju dobrih djela u budućnosti u cijeloj Hrvatskoj. Sve navedene aktivnosti možete pogledati na njihovoj Facebook stranici.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam