Menu

Turić o rješenju za iznimno kvalitetan audio streaming

SPLIT - Hrvoje Turić, direktor Radio Dalmacije i kreativni konzultant AMM Global Instituta već nam je više puta predstavio tehnička rješenja za radio koja smatra izuzetno kvalitetnim, a ovaj put smo razgovarali o softveru za audio streaming.
‘Promjene navika slušanja traže i adekvatne odgovore s naše strane kako bismo našim slušateljima omogućili vrhunsko iskustvo bez obzira na kojem uređaju konzumirali naše sadržaje. S obzirom da su to sve češće pametni telefoni, tražili smo i visoko kvalitetni softver koji bi udovoljio našim standardima’, objašnjava Turić, a te kriterije očito je zadovoljio Z/IPStream X/2.

‘Riječ je o dosta kvalitetnom i pouzdanom rješenju koje predstavlja kombinaciju platforme za streaming i za obradu zvuka. Omogućuje nam da online isporučimo naše sadržaje na jasan i vrlo čist način.’

Prednost mu je, kaže, Adaptive Streaming tehnologija. ‘Ona omogućuje stalno upravljanje i prilagodbu brzine i kvalitete zvuka, kako bi audio za konzumaciju bio najbolje moguće kvalitete, za što je zaslužan Omnia Audio procesor. To je dinamičan proces, a cilj nam je, naravno, da uvijek izvučemo maksimalno moguće bez obzira na ograničenja internetske veze.’

Iznimno zadovoljan je i user friendly sučeljem koje daje velike mogućnosti kontrole zvuka.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam