Menu

Obuljen Koržinek: Novi ZEM će ići u smjeru liberalizacije i zaštite medijskog pluralizma

ZAGREB - Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izjavila je da obavljaju zadnje konzultacije s Vijećem za elektroničke medije i drugim partnerima oko novog Zakona za elektroničke medije kojega će uskoro uputiti u drugo čitanje Hrvatskom saboru. Uvjerena je da će biti usvojen do ljeta.

''Mislim da je svima u interesu da Zakon bude zaista dobro napisan i zato želimo provesti još jednu rundu konzultacija sa svim dionicima'', rekla je ministrica.

Na pitanje je li istina da će ukloniti iz ZEM-a zabranu prema kojoj vlasnik Telekoma ne može biti proizvođač sadržaja, odgovorila je:

''Mi smo rekli da ćemo vjerojatno ići u određenom smjeru liberalizacije. U ovom slučaju to znači da će se unijeti neki novi instrumenti koji postoje u drugim zemljama gdje takve zabrane nema, a koji će osigurati očuvanje medijskog pluralizma. Sigurna sam da ćemo predložiti Zakon koji će omogućiti i nakladnicima, ali i drugima na tom tržištu, da se mogu razvijati''.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam