Menu

Peruško: Fortenova prodala Ledo za 615 milijuna eura

ZAGREB - Fortenova grupa prodala je Ledo tvrtki Nomad Foods Limited za 615 milijuna eura. po zaključenju kupoprodajnog ugovora Nomad Foods će postati vlasnikom Poslovne grupe zamrznute hrane koja se sastoji od društava Ledo plus, Ledo Čitluk i Frikom te nekoliko manjih povezanih društava.

Glavni izvršni direktor Fortenove grupe Fabris Peruško:

''Sama transakcija dogodit će se u trećem tromjesečju ove godine nakon odobrenja skupština dioničara Fortenove i nakon odobrenja lokalnih regulatora. Ovom transakcijom Fortenova grupa ostvarila je svoja tri velika cilja. Jedan je da dosegnemo maksimalnu vrijednost u ovoj transakciji, druga je bila da dovedemo strateški dobrog partnera za našu diviziju smrznute hrane i treće je da će nam ova transakcija omogućiti da dosegnemo optimalnu kapitalnu strukturu'', rekao je Peruško.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam