Menu

Hrvatska Lutrija i Hrvatsko narodno kazalište pokrenuli kampanju "Kazalište sa srcem"

ZAGREB - U inovativnoj akciji za pomoć Petrinji, Hrvatska Lutrija i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, pokrenuli su kampanju pod nazivom "Kazalište sa srcem" u kojoj će se prikupljati novac za popravak bronhoskopa i kupnju EKG aparata za potrebe Specijalne bolnice za kronične bolesti u Petrinji.
Svi ljubitelji kazališta od 1. ožujka na Facebook stranici HNK-a svakoga dana mogu licitirati za jednu poznatu osobu, koju će izvesti na predstavu 25. ožujka. Intendantica HNK-a u Zagrebu Dubravka Vrgoč za Media servis pritom poručuje...

"HNK nije samo kazalište, već je centar kulturnog života u našem gradu i u našoj državi, pa i u ovom dijelu Europe. Ono ima važnu društvenu funkciju - da pomaže. Ne samo našim gledateljima, kojima pomažemo u ovim traumatičnim vremenima, da ih svi skupa zajedno preživimo, nego i ljudima kojima je život ugrožen, a to su prije svega stanovnici Petrinje i okolice", rekla nam je Vrgoč.

Glavna poruka ovog projekta je da građani Banovine, ni dva mjeseca od razornog potresa, nisu zaboravljeni, ističe Vrgoč.

"Ideja ove humanitarne akcije zasniva se na konceptu licitacije, 20 poznatih osoba, iz različitih sfera javnog života. Tako ljubitelji kazališta i svi oni koji žele pomoći, svakoga dana, osim nedjelje, na FB stranici HNK mogu licitirati za jednu poznatu osobu. Onaj tko ponudi najvišu cijenu, tu će osobu 25. ožujka izvesti na našu hit predstavu "Revizor" u jednu od loža", istaknula je Vrgoč.

Prvo kazalište u Zagrebu sagrađeno je upravo od dobitka osvojenog na lutriji još prije 138 godina, otkrila je u razgovoru za Media servis Ana Jazić voditeljica Službe za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje iz Hrvatske Lutrije.

"Neraskidiva veza kazališne scene i Hrvatske lutrije traje i danas. Ovih dana predstavljamo je inovativnom akcijom "Kazalište sa srcem", koju je osmislio Sanjin Španović i koja traje sve do 20. ožujka. Cilj je prikupiti novac za popravak ili kupnju bronhoskopa koji je prijeko potreban Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Petrinji", naglašava Jazić.

Lutrija rado sudjeluje u ovakvim humanitarnim akcijama, jer one potvrđuju širok raspon društveno-odgovornih projekata, dodaje Jazić.

"Samo u prošloj godini osigurali smo 100 milijuna kuna za potrebe mladih i sporta, za obrazovanje i znanost, humanitarno djelovanje i zaštitu zdravlja te kulturu i umjetnost. Pridružit nam se mogu svi koji su u mogućnosti i žele pomoći, tako da na FB stranici HNK prate licitiranje ili da doniraju na račun objavljen na stranicama Lutrije i zagrebačkog HNK", zaključuje Jazić.

Svi podaci o donacijama i uplatama mogu se pronaći i na našim društvenim mrežama te na webu mediaservis.hr.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam