Menu

Video sadržaji narodnog na YouTubeu dosežu milijunske preglede

ZAGREB - Najjača radijska platforma u zemlji - narodni, poznata je i po svojoj video produkciji. Jedan od kanala na kojem plasira takav sadržaj je YouTube, a pregledi im se broje u milijunima. Koliko im je taj kanal komunikacije s publikom važan i zašto, ispričao nam je direktor narodnog i kreativni konzultant AMM Global Instituta Katijan Knok.
‘Live radio nikada neće izgubiti svoju draž, kao što osobni kontakt uživo nikad ništa neće moći u potpunosti zamijeniti. Ali to ne znači da sve treba prepustiti prolaznosti vremena, baš naprotiv. Digitalno doba omogućuje čuvanje tih najboljih trenutaka iz etera, a interes publike je velik’, objašnjava Katijan Knok, čelni čovjek radija koji ima i svoju televiziju, a video kamera im je standardni dio opreme, kao i mikrofon. Napominje i da je riječ o trendu koji je posljednjih mjeseci dodatno ojačao.

Gledanje sadržaja na zahtjev sve je popularnije, a istovremeno se to posljednjih godina češće čini putem pametnih telefona’, kaže Knok, a jedan od načina distribucije sadržaja da bi bio dostupan publici kada i gdje njima odgovara je i YouTube.

Na toj platformi narodni redovito objavljuje gostovanja, prenosi svoje događaje poput Dana najbolje domaće glazbe, plasira emisiju Living Room Acoustic, ali i ostale zabavne sadržaje. Najgledaniji video na njihovom YouTube kanalu je nastup Jelene Rozge u Living Room Acousticu. Ukupno broji više od 13 i pol milijuna pregleda, a upravo zbog reakcija publike na ovaj video rodila se ideja o akustičnom albumu splitske pjevačice. YouTube hit narodnog svakako je i Fritula, sad već možemo reći jedna od najpopularnijih božićnih pjesama. Nastala je suradnjom narodnog s Petrom Grašom, iz pera Vjekoslave i Tončija Huljića. Bilo da je riječ o spotu, videu s riječima pjesme ili Grašinom gostovanju kada je Fritulu izveo uživo dolazimo do brojke od gotovo 6 i pol milijuna pregleda.

‘On-demand sadržaj odgovara današnjim navikama publike, a brendovima osigurava veću vidljivost. Nama je to put do šire publike i način privlačenja novih slušatelja. Prema podacima s američkog tržišta YouTube je najpopularniji kod korisnika od 35 do 15 godina, ali i oni iz grupe od 36 do 45 godina ne zaostaju previše’, zaključuje Knok.

nazad na vrh
Kako bi Vam omogućili bolje korisničko iskustvo te funkcionalnost svih sadržaja ova web stranica koristi kolačiće ( cookies ). Odabirom PRIHVAĆAM slažete se s korištenjem kolačića za koje je potrebna Vaša prethodna suglasnost, a za sve dodatne informacije pročitajte Politiku korištenja kolačića (Cookies Policy) ili Postavke kolačića.
Prihvaćam Ne prihvaćam